La Festa Major Alternativa vol combatre el masclisme

L'Assemblea encarregada de gestionar la festa engega una campanya per fer front a aquestes dinàmiques

L'Assemblea de la Festa Major Alternativa ha elaborat una Campanya per prevenir i gestionar totes aquelles actituds masclistes que esdevinguin al si de l'espai, enguany ubicat a la rambla del Celler de Sant Cugat.

L'Assemblea s'ha dotat d'uns protocols "com a guia d'abordatge d'aquest tipus de conflictes: des dels més explícits com la violència física, fins als més subtils i normalitzats com és el baboseig o insistir amb el flirteig quan l'altra persona no vol res", destaquen en un comunicat.

"Creiem necessari posar el nostre granet de sorra i intentar generar, en la mesura del possible, espais on ens puguem relacionar de manera segura, consentida, lliure, còmode i amb capacitat de posar límits", destaquen. És per això que l'Assemblea disposarà d'una Comissió encarregada exclusivament de gestionar aquests conflictes.

Imatge de la campanya

D'aquesta manera, en el moment en què una agressió sigui denunciada a la barra, aquesta parlarà amb les afectades i buscaran la millor solució per tal de resoldre la situació. "No obstant això, volem deixar clar que l'existència d'aquest protocol no impedeix que les afectades es puguin defensar per si mateixes. Aquesta eina el que pretén és obrir la possibilitat de solucionar col·lectivament aquest tipus de conflictes", aclareixen.

"Només actuarem amb el consentiment de les afectades, així com proporcionarem un espai de tranquil·litat, suport, seguretat i confiança. Alhora, la Comissió té la tasca i el compromís de ser proporcionals, garantistes i assegurar la confidencialitat, evitant conflictes innecessaris i intercedir en qüestions personals més enllà de garantir la seguretat física i psicològica de qui ho pugui necessitar", afirmen.

En el comunicat, l'Assemblea anima la resta de places i espais de la Festa Major se sumin a aquesta dinàmica i "apostin per la creació de mesures similars per tal d'assegurar que progressivament els espais d'oci quedin alliberats de les violències masclistes".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem