100 anys d'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix

Impulsà l'enllumenat elèctric, gestionà el servei telefònic o la recollida d'escombraries, entre altres

L'any 1918, naixia l'Associació de Propietaris Vil·la Jardí de Valldoreix. No era la primera associació de Valldoreix, quatre anys abans s'havia fundat l'Associació de Propietaris de Valldoreix i Rodalies, que un temps després s'integrà en l'A. P. Vil·la Jardí.

Cap al 1930 canvià el seu nom pel d'Associació de Propietaris de Valldoreix i a la dècada dels cinquanta pel d'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix.

El seu primer president va ser Joan Gassó i Vidal. El tercer president, Josep Turell i Isbert inicià el 1925 els treballs perquè Valldoreix es convertís en un ajuntament autònom fent gestions davant l'ajuntament i la Diputació. Les gestions duraren una dècada, però l'esclat de la guerra impedí assolir l'autonomia local.

Entre 1918 i 1958 l'Associació desenvolupà Valldoreix. Impulsà l'enllumenat elèctric, gestionà el servei telefònic o la recollida d'escombraries, creà el servei d'autobús, pavimentà de carrers, recaptà els diners per a construir l'estació, etc.

Ha dinamitzat les activitats socials, culturals i esportives. Organitzava la Festa Major, creà la Festa de l'Arbre, organitzà balls i festes, tenia grups de teatre, organitzava campionats esportius, fundà el Club Esportiu Valldoreix i moltes altres activitats.

El 1958, amb la creació de l'Entitat Local Menor, el seu president Ramon Escayola i Vilaró (1954-1959) va ser nomenat primer alcalde de Valldoreix. Més tard, Josep Maria Coll i Médico, president de l'Associació entre 1959 i 1961, va ser nomenat alcalde l'any 1968.

L'Associació és l'única entitat centenària de Valldoreix, felicitats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem