Tomàs Roig i Valldoreix

El 3 de maig de 1931 va ser un dels protagonistes valldoreixencs de la festa d'inauguració de l'estació de Valldoreix

L'escriptor Tomàs Roig i Llop (Barcelona, 1902 – 1987) va estar molt vinculat a la vida cultural i social de Valldoreix durant les dècades dels anys 30 i 40 del s. XX.

Roig, llicenciat en dret, durant la República treballà com a director de Catalunya Ràdio. Entorn el 1930 llogà una casa al carrer Molí, al barri de Sant Jaume, on passava els diumenges i els estius. En aquesta casa el visitaven escriptors i periodistes, com el poeta Miquel Saperas.

De seguida es va vincular a la vida social de Valldoreix. Establí amistat amb diversos prohoms, especialment amb el jurista Francesc Manich Illa (1897-1952), al que salvà la vida el juliol de 1936. També tenia amistat amb el rector Mn. Josep Catellà i Casarramona (1882-1936) que li confià un maletí abans de fugir i morir.

El 3 de maig de 1931 va ser un dels protagonistes valldoreixencs de la festa d'inauguració de l'estació de Valldoreix. Va jugar un paper important en el concurs literari de Radio Associació que, com a premi, tenia un xalet a Valldoreix ien l'acte de col·locació de la primera pedra del "Xalet la Lechera", diumenge 22 d'octubre de 1933 amb el president Macià i en la festa popular posterior.

Passà la Guerra a la casa del carrer Molí i durant els anys 40 organitzà la Festa Major del barri de Sant Jaume. Roig era un home religiós, havia estat alumne dels Maristes i va ser president dels Antics alumnes. Després de la guerra col·laborà en la restauració de l'església de Sant Cebrià i establí una gran amistat amb Mn. Jaume Serra i Pruna.

A les seves memòries, Del meu viatge per la vida (1978) deixa algunes pinzellades de les seves estades a Valldoreix.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem