"Amb tu decidim Volpelleres": Pressupostos participatius 2016

Totes aquestes propostes es corresponen amb els objectius que persegueix @Volpelleres, i en els que ja hi estem treballant

Amb aquest eslògan des de l'Associació de Veïns del Barri de Volpelleres (@Volpelleres) ens hem sumat a la campanya iniciada per l'Ajuntament de Sant Cugat, per tal de fomentar la participació dels veïns, en la realització de propostes amb les quals decidir el destí d'una partida del pressupost municipal de 2 milions d'euros, per als anys 2016 i 2017.

El resultat d'aquesta campanya ha estat força positiu, ja que s'han presentat prop d'un miler de propostes, de les quals més d'una cinquantena fan referència directa al barri de Volpelleres.

Doncs bé, un cop consultades les propostes que s'han presentat, podem dir que la major part d'aquestes propostes posen de manifest la necessitat de dotar al barri de Volpelleres de més equipaments i serveis, i de millora de l'espai públic. En aquest sentit, en aquestes propostes es reclamen més parcs infantils i zones verdes, espais de socialització per a gossos, WC i cafeteries o xiringuitos als parcs, un servei de Bicing Sant Cugat i pàrquing per a bicicletes, pistes poliesportives, una escola bressol pública, una piscina municipal, horts urbans, un centre cívic a la Masia de Can Canyameres, i millores al Bosc de Volpelleres i a l'Estany de la Guinardera. Pel que fa a la Biblioteca Miquel Batllori, s'ha demanat l'ampliació del seu horari d'apertura, i a l'escola l'Olivera la col·locació de tendals al pati.

Però també s'han presentat moltes propostes que reclamen una millora de la connexió a peu i bicicleta de Volpelleres amb el Polígon Industrial de Can Sant Joan, i amb el barri de Can Mates.

Totes aquestes propostes es corresponen amb els objectius que persegueix @Volpelleres, i en els que ja hi estem treballant i, per tant, compten amb tot el nostre suport, i així ho manifestarem en els tallers de propostes que s'han convocat per l'Ajuntament pels dies 4, 11 i 18 de maig.

D'altra banda, des de @Volpelleres s'han presentat quatre propostes, que es poden consultar íntegrament al nostre web, segons les quals demanem:

  1. La recuperació del "Bosc de Volpelleres" com a nou parc urbà de Sant Cugat (projecte gran).
  2. Un circuit infantil d'educació viària (projecte petit).
  3. Pistes i zones esportives en el barri de Volpelleres (projecte petit).
  4. La millora de l'Estany de la Guinardera (projecte petit).


Tot i que les quatre propostes s'ubicarien al barri de Volpelleres, no hi ha dubte que totes elles tenen visió de ciutat i generen un impacte al conjunt del municipi, essent que el col·lectiu beneficiat englobaria, més enllà dels veïns de Volpelleres, a tots els habitants de Sant Cugat.

I ara què? Doncs, a partir dels resultats dels tallers col·lectius, durant el mes d'octubre es farà una votació ciutadana amb les propostes finalistes, d'on sortiran finalment les guanyadores, amb un mínim de 6 projectes grans i de 6 projectes petits, fins a esgotar el pressupost disponible.

Esperem que les propostes de millora de Volpelleres es trobin entre elles. Amb la descentralització de serveis i activitats tots hi guanyem.

I recorda, #ambtudecidimvolpelleres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem