Avui, 6 d'octubre de l'any 2016

Han passat 82 anys d'un altre 6 d'octubre on el President de la Generalitat Lluís Companys proclamava l'Estat Català de la República Federal Espanyola

Sembla mentida però les coses no han canviat gaire perquè aquest intent secessionista va suposar l'empresonament dels membres del Govern de Catalunya i ara, justament, la fiscalia de l'Estat demana 10 anys d'inhabilitació pel President Mas per posar les urnes el 9-N, una votació titllada de costellada primer i després castigada.

Però deixo el tema per tractar d'afers locals amb aspectes positius i negatius de la nostra ciutat que acaba d'arribar als 90.009 habitants censats, una realitat que, com tot, es pot veure de manera positiva i negativa. Però començaré per transcriure un tweet publicat en la secció de cultura de La Vanguardia del dissabte passat, on Joan Todó, un novel·lista escriu: "Sant Cugat, aquell poble on tothom fa cara de presentador d'"Òpera amb texans". (???)

Positiu que els dies 28 i 29 de setembre s'hagin votat els projectes de pressupostos de lliure disposició al barri de La Floresta amb una participació del 19,5% de la població amb capacitat per votar.

Negatiu que encara estigui pendent la normativa que reguli el tema de les terrasses dels bars després de dos anys. Hi ha de tot, però proveu de caminar una parella de pares, l'un al costat de l'altre, amb un cotxet per la vorera de l'avinguda del Pla del Vinyet davant dels cinemes. Impossible!

Positiu que els 179 membres de la comunitat entrin al solar de 3.200 m2 del primer hort comunitari a Mira-sol, amb 40 parcel·les individuals i 7 de comunitàries, al costat del Casal del districte. Compta amb hivernacle, canals de reg per degoteig, espais d'emmagatzematge. Una experiència que cal ampliar altres barris de la ciutat.

Negatiu que més de la meitat de les llambordes o llambordins de l'avinguda del Celler que va des de l'avinguda de les Corts Catalanes fins a la plaça de l'Ajuntament estiguin trencades. Tot i que hi passen persones amb bicis (quan podrien fer-ho pel seu carril), skating, patins, o patinets, resulta incomprensible i, sobretot, inacceptable que el material, perquè està mal posat o perquè és de qualitat inferior a la que hauria de ser hagi arribat a estar com està. Vergonyós!!

Positiu que es faci un pàrquing de bicis (vigilat!!) al costat de l'estació de Sant Cugat. Espero amb tendència a augmentar-ho a les diferents estacions dels ferrocarrils.

Negatiu que sempre, perquè ha plogut o perquè el reg automàtic ha fet la seva funció, el camí per vianants de davant de la Casa de Cultura estigui ple de terra i dura i dura...

Com deia aquell gran radiofonista Arribas Castro: "La ciutat és un milió de coses..."

Més informació
 
Comentaris

Destaquem