Biennal d'Art Contemporani Català al Centre d'Art Maristany

Pensament. Pensaments. Paraules. Reflexions. Una idea que en suggereix una altra, i una altra...

Cerquem créixer, i mirar i interpretar art hi ajuda. Per exemple, l'obra de Daniel Gasol ens porta a tornar a visitar com el llenguatge mediàtic forma la nostra percepció política i el pas del temps, o la d'Àlex Palacín ens pot fer repensar en l'espai com quelcom finit i lligat a la nostra ubicació, o com en el tram de temps i la tensió que crea entre idea-representació-forma, i com això varia entre les diferents maneres conceptuals de mostrar-ho.

 

Clara Cortés i el seu discurs ens porten a la descontextualització i l'abstracció. Gara Basilio i la seva "Geometria del caos" ens fa repensar les normes i l'estructura mental repetitiva en què ens movem tots els subjectes, i en com això moltes vegades ens allunya de l'abstracció i les seves possibles ombres ignotes que no reconeixem i ens fan por.

 

Lluc Baños ens presenta una proposta on revisita el llenguatge per tornar a dir totes aquelles coses a les quals l'ànima de l'ésser humà és sensible des de l'albada dels temps, però cerca fer-ho des d'un llenguatge nou, en el qual la nostra mirada no estigui acostumada i es vegi obligada a descodificar, cercant la mirada verge davant dels fenòmens intemporals inherents a la vida, que potser per la massificació d'informació visual a la qual ens veiem abocats cada dia, ja deixen com estèril la nostra resposta.

 

Ivan Morales cerca amb el seu treball nous espais de comprensió, entre la intuïció sensitiva que desperta la pintura i la "fisicitat", en paraules seves, de les instal·lacions. Javi Pretel ens mostra la seva recerca pictòrica, on la plasticitat dels elements representats ens vol retornar a un lloc on genuïnament el color, les formes i les tensions cromàtiques i de ritme que estableixen entre elles ens faci oblidar una narrativa recognoscible, facilitant així la nostra immersió en el coneixement lliure d'elements prèviament descodificats del seu univers pictòric.

 

Idees, benvingudes idees, benvingut pensar i repensar.

 

Es pot dir tot de moltes maneres,"tants caps, tants barrets" ja ho deia aquell.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem