Canvia el panorama urbà!

Fa pocs anys tot eren lamentacions ciutadanes, que lògicament encara segueixen, amb motiu del dalt a baix de les hipoteques d'habitatges a tot Catalunya i com no, també a la nostra ciutat una de les més noves, pel que fa als anys dels habitatges existents. El percentatge de sòl construït és dels més elevats tot i la quantitat d'hectàrees que configuren el seu terme municipal.

El creixement espectacular del parc d'habitatges els darrers 15 anys està motivat pel model urbà i l'adient planificació portada a terme ja fa molts anys. Això vol dir un encert en la gestió, tot i que no és únic Sant Cugat en aquest aspecte.

Ara bé, de la mateixa forma que cal reconèixer l'encert de planificació urbanística, esdevé convenient dir que encara hi ha molts nous habitatges per a vendre degut els preus excessius. Els tipus d'interès de les hipoteques per una banda i les valoracions exagerades a l'hora d'atorgar-les per l'altra. Tot plegat un desgavell en el sistema financer. Tothom recorda que l'anomenada "bombolla immobiliària" va voler justificar la crisi, aquí i arreu.

Per això parlo de "canvi de panorama urbà", l'iniciat recentment, malgrat l'estoc d'habitatges? Doncs simplement pel retorn a la pressió publicitària del sistema financer que torna a oferir hipoteques per comprar habitatges com un producte miraculós. Esdevé incomprensible que es torni a cometre el mateix error?
 

Si algú en té dubte, que faci una passejada pel Parc Central, la carretera de Vallvidrera, Volpelleres, etc. i observi, de nou, les grans grues fent fonaments i aixecant parets. No hi ha res a dir, si no ensopeguem amb la mateixa pedra de fa pocs anys.

Cal esperar que les escriptures hipotecàries de nova signatura, siguin transparents i absolutament clares als ulls dels futurs compradors i que l'ètica regni en el finançament de les noves vendes. Déu ho vulgui!!

Confiem en la prudència de les polítiques públiques i en la dels gestors de les financeres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem