Hospital General de Catalunya i política

Honorabilitat no equival a prepotència ni obscurantisme!

Què està passant? Al meu entendre si hi ha bona fe, ja dura massa. Molt sintèticament podem resumir el problema en què la proposta del Conseller Sr. Comín és comprar l'HGC per valor de 50 o 55 MM € i mantenint intacte la plantilla (segons milers de ciutadans vàrem escoltar per ràdio) sense una prèvia comunicació als propietaris QuironSalut i Frisenius FP, segons han manifestat a CatRadio.

I parlo de bona fe, perquè cal respectar el principi de presumpció, i per haver tractat i conegut, ja fa molts anys, al pare del Conseller, de feliç memòria i honestedat (eren temps de clandestinitat), l'amic Alfons, en qui penso sovint, i estic convençut que no hauria actuat d'aquesta forma. Tal vegada la situació que comento ve motivada per la inexperiència de gestió o per manca de prudència o consciència de la situació financera real del nostre Conseller de Salut?

Parlar d'inversions (encara que siguin en Salut) no és professional si s'oblida o ignora l'origen del finançament. O les condicions dels contractes. Ja sabem que la política ho aguanta tot de paraula però no per escrit. I no vull creure que la situació també té l'origen en noves pressions de la minoria anticapitalista.

Per això vull creure que és un error greu no haver informat prèviament per escrit a l'eventual venedor de totes les condicions que se li ofereixen, i molt especialment tractant-se d'un afer públic que requereix transparència, rigor i seriositat, per evitar tot tipus interpretacions tant dels mil treballadors que malden per engruixir el funcionariat, com de les respectives alcaldies; tot considerant positiva la solució política plantejada. De fet als ciutadans sabem que d'una o altre forma som els qui paguem els costos de la salut!

D'altra banda el fet implica una complicació addicional, com és que l'immoble de HGC té incorporada la Facultat de Ciències de la Salut de la UIC (Universitat Internacional de Catalunya). Llevat que l'operació desitgi alhora distanciar-la de l'ambient sanitari per altres motivacions.

Els "presumptes" venedors de l'HGC han manifestat públicament que no tenen notícia d'oferta real, i alhora, que no està en venda l'Hospital de referència. D'aquí ve que hagi enunciat la paraula "prepotència i obscurantisme" com contraries a l'Honorabilitat que mereixen tots els Consellers de Govern si no demostren el contrari. En la gestió pública sempre es vol lluir de transparència en la gestió per ser-ne exigible.

Em limito a demanar eficiència en la gestió i sobretot modèstia i humilitat als nostres representants polítics de qualsevol ideologia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem