El Callejón!

Un problema a resoldre ràpidament per evitar mals majors

Els adolescents (i no tan adolescents) habituals a reunir-se no només per veure Calimotxo i altres barreges alcohòliques, i teòricament estimulants, més enllà del tabac, saben perfectament de què va el tema. Els seus pares potser no tant.

Em refereixo al carrer del darrere del Mac Donals i Gasolinera BP de la carretera de Cerdanyola, just al límit del terme municipal de Sant Cugat-Cerdanyola. Lamento haver de parlar-ne, després de molts mesos de fer-ho altres ciutadans perjudicats, amb la Regidora pertinent del nostre Ajuntament, que, pel que es veu, va cercar la solució de netejar totes les deixalles l'endemà de la festa periòdica, de cada cap de setmana.

Sense parar esment en els aspectes més greus de les conseqüències i hàbits del jovent de la nostra ciutat. He viscut la situació denigrant, del comportament de certs joves (?) dins els cotxes aparcats a tot el carrer amb la música al màxim de potència. No entro a valorar amb detall la intromissió eventual de "camells humans" per promoure la venda de productes...

El cert és que, més enllà de la gestió municipal esmentada, en són coneixedors un equip de Mossos d'Esquadra amb el corresponent comandament per a trobar una solució, que al meu entendre té diverses possibilitats coordinant la gestió dels qui tenen a les seves mans implementar-les. Val a dir que abans d'escriure aquest avís a la ciutadania, he parlat amb algunes defensores del "callejón" que com arguments a favor donen els següents:

  • Es reuneixen allà per poder adquirir begudes a la discoteca existent anomenada Teatre que és més econòmica, o bé a la barra del Mac Donals o del Bocca a pocs metres de distància.
  • Un segon argument és que el carrer o "callejón" punt de trobada "és particular". Descobriment a tenir en compte? (tot i que és veritat que el carrer no està retolat amb cap nom, malgrat tenir entrada diverses empreses existents a part de Disco Teatre. Aquesta, darrerament té un rètol que diu "En alquiler").

Tot plegat bastant lamentable, i crec que ja dura massa la tolerància pública comprovada pels negocis que encara funcionen més enllà de mitjanit.

Així doncs tot intentant cercar solució m'atreveixo a suggerir:

  • Als pares dels adolescents i joves, que prestin atenció al problema i que es preocupin de la situació, intentant passar algun divendres o dissabte per l'esmentat entorn, si poden.
  • A les autoritats locals i nacionals, que prenguin mesures. Si s'escau, el tancament de l'accés a la nit, previ acord amb les empreses perjudicades.
  • Oferir una alternativa –per no perjudicar les necessitats (?) dels joves- com podria ser l'entorn de la Masia Can Ravella (tenint en compte que tothom va en vehicle propi o de l'acompanyant, que tal vegada podrien ells mateixos contribuir a rehabilitar-la pel seu valor històric). Ah!, i si s'escau, que el nostre Consistori tregui a subhasta instal·lar provisionalment una caseta similar a les dels petards de Sant Joan, a tall de barra de bar, per vendre begudes adients i, sobretot, refrescants!
Més informació
 
Comentaris

Destaquem