Ciutat cultural

Aquests primers dies d’una tardor amb aires estiuencs ens porta el principi de la temporada cultural. La ciutat, amb l'inici del curs escolar, recupera també els cursets, les classes de tota mena d’activitats, els cicles de conferències, les programacions d’espectacles, dels concerts, de les exposicions d’arts plàstiques, de totes aquelles coses que estan vinculades a la cultura.

Som una ciutat amb un nivell i una qualitat culturals que pot comparar-se a l’standard europeu?Jo crec que sí, que cada vegada més i, pensar-ho et dóna, pel que a mi fa, una sensació de pertànyer a una societat civilitzada que pot aspirar a tot malgrat la crisi econòmica. Una crisi que jo qualifico, sobretot, de moral. Perquè no és possible imaginar que això que estem vivint tots plegats no s’hauria produït amb uns plantejaments diferents i un sentit de la responsabilitat personal i col.lectiva (política) diferent de la qual, fins ara, ens ha marcat el camí.

La temporada cultural ha començat i sembla que hi ha moltes entitats, que la protagonitzaven, que tenen seriosos problemes per seguir endavant amb totes les seves activitats. Cal fer una revisió de la relació entitats i Ajuntament, de la mateixa manera que és imprescindible que tothom entengui que les iniciatives privades no es poden organitzar a partir de les subvencions públiques i que la gestió pública no pot ofegar les iniciatives privades ja en marxa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem