Defensarem els drets de les dones víctimes d'agressions sexuals sempre i arreu

No podem esperar ni un minut més en fer tot el que calgui per aturar les agressions masclistes

Des del Grup Municipal d'ERC-MES sempre hem defensat que al Ple de Sant Cugat s'hi ha de poder parlar de tot. És per això que al Ple d'aquest mes de maig hem presentat una moció per defensar els drets de les dones víctimes d'agressions sexuals, arran de la sentència en relació al cas conegut com la Manada. Una sentència que sens dubte ha commocionat moltes persones de Sant Cugat, que aquell mateix dia es van concentrar davant de l'Ajuntament per a mostrar el seu enuig i indignació.

No es tracta de fer demandes, sovint demagògiques, per modificar i endurir el Codi Penal: la gravetat de la sentència rau en la interpretació dels magistrats considerant els fets com a abús sexual i no agressió. Del que es tracta és d'incorporar la perspectiva de gènere, és a dir que es prenguin en consideració les diferències entre homes i dones en qualsevol àmbit, actuació política o normes específiques com ara el Codi Penal.

Des de Sant Cugat podem fer moltes coses per defensar els drets de les dones a no patir violències sexuals. De fet, ara fa un any el Ple va aprovar una moció gairebé per unanimitat que establia l'elaboració d'un protocol municipal contra les agressions sexuals per a la festa major i d'altres festes dels barris. Així mateix també s'acordà intensificar la formació dels treballadors públics que atenen el públic i a tots els espais educatius i reforçar l'assessorament als instituts.

Cal que el govern del PDeCAT compleixi la moció i posi en funcionament el protocol per la Festa Major d'enguany. No podem esperar ni un minut més en fer tot el que calgui per aturar les agressions masclistes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem