Després del dia 17

Catalunya segueix sent un país immensament solidari

Malgrat que aquest dijous vinent ja farà, només, 3 setmanes dels atemptats de La Rambla de Barcelona, la societat catalana ha tirat endavant amb normalitat. Ara bé, des d'aquesta normalitat, tots tenim molt present que la tarda del 17 d'agost va suposar una frenada en sec a l'estiu 2017.

L'atemptat de Barcelona, amb 16 víctimes mortals i desenes de ferits, ha suposat un cop molt dur per a Barcelona, en particular, i per al país, en general. Sant Cugat, ciutat veïna de la capital catalana, també se sent molt colpida.

Ara només podem mirar i anar endavant. Aquesta mirada posterior al 17-A, tot i la barbàrie, ofereix un escenari esperançador respecte la societat que tenim per tres raons principals. La primera és que si Estat Islàmic volia sembrar l'odi, la divisió i la confrontació entre els ciutadans per raó de religió o origen, no ho ha pas aconseguit. La resposta ha sigut el crit unànime del 'No tinc por', des de les diverses comunitats religioses de Catalunya. La convivència no s'ha vist estroncada.

En segon lloc, hi ha hagut un canvi en la percepció de la nostra policia, els Mossos d'Esquadra. Un canvi que, en paraules del major Trapero dilluns de la setmana passada a Catalunya Ràdio, ha vingut per a quedar-s'hi. Uns hi posen flors i, uns altres, merda, deia també Trapero a Mònica Terribas. Ja feia massa temps que des de determinades forces polítiques, sense anar més enllà la segona força al ple municipal, posaven permanentment una ombra de sospita sobre els Mossos. Ara els ciutadans els posàvem flors sobre els cotxes i els furgons.

I en tercer i darrer lloc, Catalunya segueix sent un país immensament solidari. Una vegada més.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem