Els arbres, símbol de Sant Cugat

Només es retiren els arbres que estan envellits o que afecten la mobilitat dels vianants

Un dels elements que més identifiquen la nostra ciutat són els arbres. De fet, som un dels municipis més verds de tota l’àrea metropolitana: de mitjana tenim 1 arbre urbà i 33 m2 de zona verda per cada habitant, xifres que superen de llarg les de qualsevol ciutat del nostre entorn. Som una ciutat verda i n’estem ben orgullosos. 

Si avui som on som és perquè fa 30 anys entre totes i tots vam fer una aposta decidida per pintar Sant Cugat de color verd i impulsar un entorn més humà i sostenible. Aquest ha estat un model d’èxit i per això una de les nostres màximes prioritats és seguir potenciant aquest patrimoni verd que tant ens identifica. 

Els beneficis ambientals i també socials de la presència de l’arbrat a la ciutat són altíssims: influeix en la depuració de l’aire, minimitza el soroll, aporta qualitat de l’espai públic... Ara bé, són éssers vius i també poden generar inconvenients com la capacitat invasora de les seves arrels que cal prevenir, mantenir i cuidar. En aquest sentit, hem impulsat el Pla director de l’arbrat (2017-2033) que marca el full de ruta per la conservació i impuls d’aquest patrimoni verd. 

Estem actuant en compliment d’aquest pla director en tres línies: substituint, replantant i augmentant la superfície arbòria de la ciutat. Així doncs, només es retiren els arbres que estan envellits o que afecten la mobilitat dels vianants. En cas d’haver de retirar un arbre, la nostra voluntat és sempre reposar-lo. Les xifres són clares: aquest hivern hem plantat 1.200 arbres –als carrers, als parcs i a les escoles– i n’hem retirat 166.  Sant Cugat continua, doncs, ben ferma en la seva política per mantenir i potenciar l’arbrat i el verd urbà. 

Tenim molt clar que els arbres enforteixen el benestar de la ciutadania. Són un factor importantíssim per millorar la qualitat de l’aire i potenciar l’equilibri mediambiental. Per això volem seguir liderant responsablement les polítiques que afavoreixin l’impuls del gran patrimoni verd que tenim a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem