Els foscos orígens de McDonald's

Durant el seu primer acte, l'impuls del personatge és contagiós i el ritme i agilitat repica des de la trama

Hi havia una vegada dos germans que van crear un sistema molt innovador i eficient pel seu restaurant. Poc després, un home ambiciós, que va veure potencial en el projecte, s'hi va afegir. Va ser bona la decisió dels germans McDonald's de deixar-lo entrar? Era l'any 1954 i el nou soci era un venedor d'Illinois anomenat Ray Kroc

The Founder dibuixa llums i ombres en l'escala de l'ambició d'un home. Durant el seu primer acte, l'impuls del personatge és contagiós i el ritme i agilitat repica des de la trama. A poc a poc, la part més fosca de la història s'obre camí i les tenebres apareixen deixant la inquietud servida per l'espectador. Michael Keaton està extraordinari, la seva interpretació és magnètica, captivadora. Pel seu personatge, els negocis són una guerra, on guanya el més despietat.

Aquesta és la idea que guià les accions de l'home que va convertir McDonald's en un imperi. I The Founder és un retrat excel·lent de la seva història i la seva complexa personalitat. El personatge es descriu amb intensitat des de la seva força i la seva emprenedoria, la seva persistència i la seva cristal·lina visió de futur. Però què va passar amb els germans McDonald's? Els creadors de la idea, els responsables de posar-la en pràctica per veure que funcionava? Kroc els va donar en algun moment alguna mena de crèdit?

L'ambivalència i els grisos pinten un excel·lent guió, on anem veient com el personatge protagonista va digerint moment a moment, entre instants de dubte, les mateixes conseqüències en l'àmbit ètic de les seves decisions; decisions que venen motivades per una ambició gran, majúscula i, finalment, despietada.

'El fundador'


Títol Original: The Founder 

EUA, 2016.

Direcció: John Lee Jancock.

Interpretació: Michael Keaton, Nick Offerman, John Carroll Lynch, Laura Dern, Linda Cardellini.

Durada: 115 minuts.

Estrelles: **** (4)

Mireu el web i el tràiler de la pel·lícula.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem