Ens falten dos veïns

Són dos membres del Govern català, destituïts en aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola

Aquesta tardor és especial a Sant Cugat. Aquesta "ciutat amb poble a dins" es prepara per encarar les setmanes prèvies a les celebracions nadalenques. Però enguany les coses no són igual que fa dotze mesos perquè trobem a faltar la presència i l'escalf de dos dels nostres conciutadans, Clara i Raül, passejant pels carrers.

Clara Ponsatí i Raül Romeva no són a casa seva. Ella és a Bèlgica, en una mena d'exili polític, esperant els veredictes de la justícia d'un país que no és l'estat espanyol. En Raül Romeva està empresonat de forma cautelar a prop de Madrid.

Són dos membres del Govern català, destituïts en aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola. Dues persones amb compromís de país que són perseguits per haver posat urnes. Per complir un mandat democràtic que la majoria del poble català va votar el 27S del 2015.

Clara Ponsatí ja havia patit abans repressió a la universitat internacional on treballava per pressions ministerials. A més va ser colpejada pels policies el dia 1 d'octubre. En Raül Romeva és una persona ben coneguda a la política europea. Ha estat 10 anys eurodiputat i al nostre municipi forma part de la colla castellera els Gausacs.

La majoria de santcugatencs els volem a casa. Una majoria inqüestionable si repassem el nombre de regidors sobiranistes a l, Ajuntament i la respectable, però escassa, presència dels partits favorables al 155. És un dibuix del perfil polític ciutadà.

I una qüestió permanent: Encara hi ha qui no sap que els problemes polítics s'han d'afrontar amb política i no amb mesures policials o judicials? Resposta senzilla, oi?

Més informació
 
Comentaris

Destaquem