Festa Major del barri de Volpelleres, "una festa per unir-nos"

La Festa Major s'erigeix com l'excusa perfecta perquè aquesta cultura tradicional popular i esportiva de Sant Cugat impregni, per uns dies, el barri de Volpelleres

Els dies 7, 8 i 9 d'octubre al Barri de Volpelleres celebrarem la nostra primera Festa Major, una festa amb la qual, a banda de dinamitzar per uns dies el barri, omplint-lo d'activitats, pretenem fomentar la unió, per una banda, entre els veïns i veïnes de Volpelleres i, per l'altra, entre el barri de Volpelleres i la resta d'habitants i entitats de la ciutat.

El barri de Volpelleres, amb una història recent que encara no arriba als deu anys, s'ha anat omplint, des dels seus inicis, amb persones procedents, principalment, de fora de Sant Cugat, que vam veure en Volpelleres l'indret ideal per assentar-nos i formar la nostra família.

Ens vam trobar amb un barri nou però a mig fer per culpa de la crisi, amb manca d'equipaments i serveis entorn dels quals poder unir-nos, i començar a crear teixit social, i forjar relacions amb les quals cohesionar el nostre barri.

Aquesta situació, de mica en mica, l'hem anat superant, entorn de les nostres comunitats de veïns, les escoles, la Biblioteca, els comerços, ..., però encara ens queda molt camí per recórrer com a barri.

És per aquest motiu que enguany hem decidit fer un pas més i fer la nostra Festa Major, una festa per unir tots els "volpellerencs", i que volem obrir a tota la ciutat, entorn d'un programa d'actes pensat per a tothom, i amb la que volem contribuir a forjar la nostra pròpia identitat com a barri, i a enfortir la de Sant Cugat.

Aquesta unió és la que hem volgut simbolitzar amb el cartell de la Festa Major. Diferents mans que representen a persones o famílies vingudes de diferents indrets de Catalunya, i fins i tot de fora del país, que s'uneixen amb un objectiu comú, escriure junts la Història del seu barri.

Una Història que no podem ni volem escriure-la des de zero. Els "volpellerencs" que venim de fora de Sant Cugat volem conèixer i integrar-nos en les tradicions culturals i esportives de la ciutat, perquè són part essencial de la ciutat, i els nostres fills, molts nascuts ja a la ciutat, de ben segur en formaran part.

En aquest sentit, la Festa Major s'erigeix com l'excusa perfecta perquè aquesta cultura tradicional popular i esportiva de Sant Cugat impregni, per uns dies, el barri de Volpelleres, de la mà de les seves principals entitats. En això estem treballant i esperem aconseguir-ho, perquè només així, i amb la participació activa de tots els "volpellerencs", la Festa Major de Volpelleres serà tot un èxit.

Així doncs, us convidem a tots i a totes a venir a gaudir de la Festa Major de Volpelleres, i a participar activament dels actes que us hem programat, i que donarem a conèixer ben aviat.

Tan sols us podem avançar que hi haurà moltes activitats infantils i espectacles d'animació, concerts i música en directe, fira d'entitats, balls tradicionals, servei de menjar amb foodtrucks, i moltes sorpreses més. I, com no podria ser d'altra forma, l'esport també hi serà present, amb una cursa d'orientació al Bosc de Volpelleres, i amb la participació de diferents entitats esportives de la ciutat.

"#FMVOLPE16, una festa X unir-nos"

Més informació
 
Comentaris

Destaquem