Millorem l'Estany de la Guinardera

La Taula de Ciutat es va reunir a finals del passat mes de juliol, amb la participació de 9 delegats sortits dels tallers de debat, i els membres del Consell de Ciutat, per tal de prioritzar 24 propostes, de les 48 sorgides dels tallers de debat.

Aquestes 24 propostes se sotmetran al mes d'octubre a la votació final de la ciutadania, i d'aquí sortiran, finalment, les 12 propostes guanyadores. Arribats a aquest punt s'escau recordar que les propostes que es van presentar als Pressupostos Participatius 2016 – 2017 van ser 955.

Dins d'aquestes 24 propostes es troba la Millora de l'Estany de la Guinardera, formulada per l'Associació de Veïns del Barri de Volpelleres. Aquest estany forma part dels parcs i jardins de la ciutat, i és un espai únic en el qual hi habiten aus aquàtiques i peixos, envoltats per vegetació de ribera i prats. El seu pèssim estat actual de conservació però, no convida a passejar pels petits camins flanquejats per pinedes de pi pinyoner que l'envolten ni, molt menys, per anar a passar una estona agradable amb la família o amics.

Doncs bé, amb aquesta proposta es pretén que, amb càrrec als pressupostos participatius, es millori l'estat actual de l'Estany de la Guinardera. En efecte, des de l'Associació de Veïns del Barri de Volpelleres entenem que l'Estany de la Guinardera ha de ser un element d'aigua que enriqueixi el paisatge i esdevingui un focus d'atracció pel passeig i l'estada dels veïns, dels treballadors, i dels visitants de Sant Cugat, de manera harmònica i integrada en l'entorn.

En aquest sentit, el que es proposa és que es realitzi una actuació de millora de l'estany i el seu entorn, i se'l doti d'elements i serveis que el facin més atractiu, i fomentin la realització d'activitats. D'altra banda, aquesta actuació també ajudaria a consolidar una de les principals zones d'oci i de teixit empresarial amb major creixement de la ciutat.

Els principals eixos estratègics d'aquesta proposta són: a) el compromís ecològic i la protecció de l'entorn de l'Estany de la Guinardera; b) el benestar de la ciutadania; i c) la consolidació de l'entorn de l'Estany de la Guinardera com a espai públic de referència, i la principal zona verda dins del polígon empresarial de la Guinardera i la zona d'oci de la part nord-oest de Sant Cugat.

Finalment, es tracta d'una proposta que busca l'equilibri territorial i que té una clara visió de ciutat. Amb la seva execució es potenciaria la visió de Sant Cugat com a ciutat integradora, verda i sostenible.

Així que ja sabeu, tots aquells que vulgueu gaudir de l'Estany de la Guinardera, aquesta és també la vostra proposta, i a l'octubre teniu una cita ineludible amb la votació final dels Pressupostos Participatius.

Pel que fa a l'altra proposta de l'Associació, que havia aconseguit superar els tallers de debat, "Recuperem el Bosc de Volpelleres", malauradament no ha pogut passar a aquesta votació final. No obstant això, i considerant que es tracta d'un projecte de ciutat, i imprescindible per al desenvolupament del barri de Volpelleres, des de l'Associació es continuarà treballant per a la seva inclusió dintre dels propers Pressupostos ordinaris de l'Ajuntament.

Bones vacances per a tothom. Retornem al setembre amb els preparatius de la Festa del Barri de Volpelleres, que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 d'octubre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem