Hem vingut a mullar-nos i a canviar la ciutat!

Tenim l’obligació de ser conseqüents amb el passat

Venim de 8 pressupostos amb majoria absoluta de Convergència i Unió sense cap rastre de política de joventut. 8. No ha estat fins que s’ha trencat la majoria absoluta, que hem pogut fer trontollar la indiferència monolítica del govern envers el jovent. Tant és així que l’acord de pressupostos entre ERC i Convergència, més enllà d’una empremta social reconeguda per la resta d’esquerres, té una clara perspectiva jove.

Enguany tenim uns pressupostos que, de la mà de les JERC, donen resposta a 3 problemàtiques històriques de Sant Cugat. Una d’elles és el problema d’aules d’estudi, horaris i biblioteques que detallo en un article anterior. Per fer-hi front, s’ha previst una partida a curt termini (ja vigent) per ampliar els horaris. És cert que han actuat mínimament al respecte: l’acord amb ESADE va sorgir arran de l’ocupació de la biblioteca central que vam fer les JERC. Però hem inclòs una partida per a crear una biblioteca central digna que solucionarà d’arrel el problema.

En segon lloc, els pressupostos contemplen una sala de concerts de caràcter polivalent. Una sala insonoritzada, amb bucs d’assaig, amb la possibilitat de muntar-hi barres, amb suficient espai per poder-hi fer el ball de carnaval, el quinto, balls de gitanes... D’aquesta manera solucionarem els problemes dels grups novells per assajar i a la vegada, deixarem d’ocupar els espais escassos de les entitats esportives. La sala de concerts, juntament amb el projecte de la nova Unió Santcugatenca, resoldran definitivament unes necessitats que s’havien perpetuat.

Per últim, es preveu un pla per a fer front a l’atur juvenil. Sant Cugat és jove i pròspera econòmicament. Entenem que precisament això ens obliga a no obviar i marginar el col·lectiu aturat jove i afrontar-ho.

Tenim l’obligació de ser conseqüents amb el passat. No podem ignorar que l’anterior promesa de sala pública de concerts, de manera totalment opaca, va acabar en una discoteca privada. Així doncs, hi haurà una comissió de seguiment, on les JERC hi serem presents, per a garantir el compliment dels acords.

Només hem aconseguit un preludi modest d’esperança. Però vetllarem perquè la biblioteca central, la sala de concerts polivalent i el pla contra l’atur juvenil siguin una realitat. Aquí hem vingut a mullar-nos i a canviar la ciutat!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem