Ja cal que Convergència no perdi mai unes eleccions o el jovent reviurà a Valldoreix!

La feina del govern de Convergència durant més de 4 anys en el camp de la joventut és vergonyosament ínfima

A Valldoreix, l’acció de govern en matèria de joventut ha estat ridícula. Valldoreix té un elevat percentatge de població jove, però l'EMD no ha fet res en el camp de la joventut i quan se'ls dóna l'oportunitat, la rebutgen.

En primer lloc, permeteu-me posar-vos en context. Valldoreix té 8.000 habitants, dels quals un 20% (1.600) són joves d'entre 14 i 29 anys. Per a poder comparar, al Vallès Occidental el jovent representa el 15,5% de la població. Molt senzill: 15,5 a 20.

En segon lloc, per què acuso la passivitat sorneguera de l’EMD? Jutgeu vosaltres mateixos, aquí us deixo l’enllaç oficial (http://www.valldoreix.cat/areesjoventut/). Des d’aquí et conviden a visitar el facebook de l’Àrea de Joventut, però no funciona (https://www.facebook.com/EMDJoventut?ref=hl). Més precari, impossible. Si se us acut algun exemple de precarietat que superi aquest enllaç-frau, feu-m’ho saber, que l’incorporaré amb gust al proper article.

La feina del govern de Convergència durant més de 4 anys en el camp de la joventut és vergonyosament ínfima. Podríem pensar que, senzillament, no han recollit totes les seves polítiques de joventut en el seu portal web. En aquest cas, el problema fóra de comunicació i transparència, i no sé què és pitjor.

En tercer lloc, a l'última Junta de Veïns de l’EMD, Esquerra Republicana de Catalunya, a petició de les JERC, va presentar una moció que defensava la creació d'un casal autogestionat per a joves. Una oportunitat per a dignificar el llastimós historial de l’Àrea de Joventut. Però CiU-Actuem va votar en contra i la moció va quedar denegada. En Bernat Gisbert (Vocal de Joventut) va argumentar la posició amb tres raons:

1 i 2. No estaven d'acord amb la ubicació proposada i els terminis proposats eren massa ajustats. Però si realment haguessin tingut la intenció de fer el casal, ho haurien pogut esmenar o negociar. Al meu entendre, aquestes dues raons són un intent maldestre de camuflar una manca de voluntat política.

3. No hi ha teixit associatiu entre el jovent. Aquest argument és més consistent. Però no se'n senten responsables, d'aquesta situació? Justament, la resposta necessària és dinamitzar el teixit associatiu jove, no negar-se al casal jove.

Conscients de l'embolic on s'havien posat ells mateixos, es van armar de cinisme i van anunciar que buscarien espais per al jovent. Escac i mat. Primer es neguen acceptar un espai autònomament jove, per després oferir un espai per al jovent. Qui els entengui que els compri, o que els voti, però a mi no m’hi trobareu.

Resumint, Valldoreix té una població jove, l'EMD no ha fet res i quan se'ls dona l'oportunitat, la rebutgen. Sembla que s'entestin a fer-ne de Valldoreix un barri dormitori. Ja cal que Convergència no perdi mai unes eleccions o el jovent reviurà a Valldoreix!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem