L’ajuntament viu en una realitat ‘smart’ paral·lela

Sant Cugat és una ciutat eminentment estudiantil

La població jove en representa una quarta part del total i, a la nostra ciutat, hi acollim 4 universitats: UPC, ESADE, Gimbernat i la UIC.

Malgrat això, Sant Cugat arrossega un problema endèmic: la manca d’aules d’estudi i els reduïts horaris de les Biblioteques. Ja fa quasi 10 anys que les JERC i ERC denunciem el problema. Ho hem reivindicat repetidament, hem proposat solucions repetidament i hem estat ignorats repetidament.

Els horaris són molt minsos a totes les biblioteques. Les biblioteques a Sant Cugat obren poc i quan ho fan no romanen obertes massa temps: no es pot anar a estudiar cap dissabte a la tarda, cap diumenge ni cap dilluns al matí perquè no són obertes; als migdies sempre tanquen i els dies que la Biblioteca Central roman oberta fins més tard és –atenció a la nocturnitat del fet- a les 21 hores.

Durant els períodes d’exàmens, les biblioteques no adapten els horaris i queden totalment col·lapsades. Certament durant aquest període s’habiliten nous espais on estudiar, però romanen buits perquè ningú els identifica com a tals.

Durant aquests 10 anys sense solucions efectives, l’Ajuntament de Sant Cugat ha obert la primera Smart Library del país a Volpelleres, la Volpelleres Library Living Lab (que només obre dos dies a la setmana) i pretén construir un Museu de les Matemàtiques. Ara bé, no han considerat oportú esmerçar els seus recursos en ampliar els horaris de les instal·lacions que ja tenen, garantir que funcioni el wifi d’una vegada i per totes i oferir als santcugatencs una Biblioteca Central pròpiament municipal i no de barri, com la que tenim avui en dia.

La conclusió se’ns fa patent: El nostre Ajuntament smart actua de cara la galeria i ignora les necessitats reals del seu jovent.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem