L’entorn immobiliari

L’entorn immobiliari és avui un món ple de contradiccions, pels que tota la vida ens hem dedicat aquest sector i que hem viscut altres crisis, aquesta situació actual no té res a veure amb les viscudes els anys 80 i 90, per moltes raons, entre altres: per l’important caiguda de preus, en la crisi dels anys 90, i ho tenim documentat per les operacions que fèiem en aquells moments, els preus van caure un 25%, més o menys, no el 50% que han caigut en molts llocs actualment.

Per la durada, varen ser quatre anys, ara ja en portem 5. Perquè si és veritat que molts promotors varen desaparèixer en els anys 90, res a veure amb ara, a vegades penso que en quedaran amb sort una dotzena en una ciutat com Barcelona. Per la quantitat d’immobles en el mercat en venda i arreu. Per la quantitat d’immobles que estan en mans de les entitats financeres. Per la caiguda dels preus de lloguer. Malgrat tot això, si volem ser positius, hi ha elements diferents que són favorables, almenys amb les nostres dades: el número de desnonaments, fa pocs dies vaig llegir en una revista del sector que a Espanya es feien més de 500 desnonaments al dia (interpreto que són de lloguers i de temes hipotecaris), doncs a Amat percentualment en tenim menys en aquesta crisi que en l’anterior, intentem resoldre pactant les diferents situacions conflictives en què ens trobem.

Sorprenentment aquest agost hem tingut menys devolucions de rebuts de lloguer i comunitats que en les èpoques en què érem “rics”. I el telèfon “sona” per demanar informació comercial, inclòs aquest agost. Així que després de les vacances renovem el curs amb noves energies i noves esperances.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem