La garantia McConaughey

'Los hombres libres de Jones'

Basada en fets i personatges reals i ambientada durant la Guerra Civil Americana (1861-1865), Free State of Jones ressuscita per a la pantalla l'apassionant personalitat de Newton Knight (Matthew McConaughey), un desertor de l'exèrcit confederat que, agrupant-se amb petits camperols i amb esclaus, es rebel·là contra la tirania dels blancs rics dels sud, liderant una rebel·lió que conduí al comptat de Jones (Mississipi) a declarar la seva independència.

En el seu quart llargmetratge com a director, el cineasta Gary Ross (Els jocs de la fam, Seabiscuit, Pleasantville) escriu i dirigeix amb classicisme i realisme aquesta peça que, proporcionant una interessant ocasió d'aprenentatge històric i comptant també amb el gran valor ètic del seu personatge protagonista, no aconsegueix acabar de crear una connexió emocional amb ell: L'absència d'ombres en el seu dibuix i un excés de didactisme narratiu, acaben anant en contra de la creació artística i de les possibilitats d'entreteniment.

Però, com sempre, un gran Matthew McConaughey (amb una aconseguida caracterització física) desplega els seus infinits talents interpretatius i acaba elevant el nivell del viatge. Ell ocupa i fa brillar les escenes; i des d'una cuidada posada en escena i un gran disseny de producció, Los hombres libres de Jones transpira la poderosa potència d'una història necessària i també d'un personatge apassionant. Però la fredor i una excessiva correcció frenen l'arc dramàtic i emocional de la història i aquesta no arriba a adquirir la força ni la cohesió que mereixeria.

'Los hombres libres de Jones'

Cartell de 'Los hombres libres de Jones'

Títol Original: Free State of Jones

EUA, 2016.

Direcció Guió: Gary Ross.

Interpretació: Matthew McConaughey, Gugu Mbatha-Raw, Keri Russell, Mahershala Ali, Brad Carter, Sean Bridgers.

Durada: 139 minuts.

Estrelles: ***(3)

Mireu el web i el tràiler de la pel·lícula.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem