La imaginació de Tim Burton

'El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares'

Quan un llenguatge visual adquireix tanta riquesa i singularitat com a Miss Peregrine's home for peculiar children, descriure tan sols amb paraules l'argument de la història de la qual forma part seria escàs i mai conduiria a un resultat acurat.

L'inconfusible i singular imaginari de Tim Burton (Big Fish) no trobava, potser des de Sweeney Todd (2007), una història tan genuïna com el seu propi univers. Però ara, amb l'evocadora primera novel·la del jove escriptor nord-americà Ransom Riggs, la seva màgica i única batuta sembla haver retrobat l'oxigen necessari per a poder alliberar de nou la seva desbordant imaginació.

Deliciosos personatges dotats de peculiaritats extremament curioses habiten aquesta fantàstica història, on els elements sorprenents són constants i on fins i tot l'espai-temps té una altra concepció. Amb una magnètica i mutant Eva Green (Penny Dreadful) a la pell d'una institutriu capaç de convertir-se en falcó i que és l'encarregada de protegir el grup de nens peculiars, es despleguen les enormes ales d'una trama centrada en l'aventura del socialment inadaptat protagonista (Asa Butterfield, The Boy in the Striped Pajamas).

Fantasia, poesia, misteri, tenebres, humor, sensibilitat i potents efectes visuals ens fan viatjar en aquesta obra "extremament Tim Burton", que mostra com les nostres "rareses" poden ser, en realitat, les nostres grans i poderoses aliades. Un creatiu al·legat a favor de la diferència on, el cineasta i també Ramson Riggs, s'erigeixen com a gran exemple del gran valor de la peculiaritat.

'El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares'

Cartell de 'El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares'

Títol Original: Miss Peregrine's home for peculiar children

USA, 2016.

Direcció: Tim Burton.

Guió: Jane Goldman (basat en la novel·la de Ransom Riggs)

Interpretació: Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson, Judi Dench, Allison Janney, Terence Stamp, Kim Dickens.

Durada: 127 minuts

Estrelles: *****(5)

Mireu el web i el tràiler de la pel·lícula.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem