La inquietant vida dels records

'La chica del tren'

Fa temps, ella va entrar dins una espiral emocional que, cada vegada més fonda, invisibilitzà possibles camins de sortida. La cerca de calma a través de l'alcohol intensificà les ferides i els records són ara forats negres difícils de reconstruir.

Enmig d'aquest tenebrós viatge, la visió d'una dona que veu diàriament des del tren (i que ella identifica amb la bonica vida que ella hagués pogut tenir), es converteix en obsessió. Fins que un dia la misteriosa dona desapareix. Un dia on la nostra protagonista no sap què va fer. Va tenir ella alguna cosa a veure? Les imatges construeixen la trama des d'aquestes peces psicològiques, convertint els records, els períodes d'amnèsia i els salts temporals i de punts de vista en potents eines per generar la intriga en un thriller que juga amb molta eficàcia amb els clarobscurs de la ment i de la condició humana.

Adaptació al cinema del best-seller de l'escriptora britànica Paula Hawkins, The Girl on the Train compta amb una hàbil narrativa que ens condueix constantment entre girs i una creixent intriga. Les interpretacions dels meravellosos actors que en ella participen condueixen els inquietants perfils dels seus vulnerables personatges que, carregats d'humanitat, troben en el treball de la seva protagonista (Emily Blunt) una impressionant mostra d'excel·lència actoral.

Darrere les càmeres, el cineasta nord-americà Tate Taylor (The Help) dirigeix, a partir de l'adaptació de la novel·la a guió de Erin Cressida Wilson (Chloe), una història enigmàtica i amb una profunditat dramàtica que alberga temes universals amb els quals és fàcil identificar-se. Entreteniment i reflexió es combinen constantment i el talent transpira des de tots els angles d'aquesta obra, que troba, en la materialització del seu desenllaç, la part amb menys força de la pel·lícula.

'La chica del tren'

Cartell de 'La Chica del Tren'

Títol Original: The Girl on the Train

USA, 2016.

Direcció: Tate Taylor.

Guió: Erin Cressida Wilson (basat en la novel·la de Paula Hawkins).

Interpretació: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Luke Evans, Edgar Ramirez, Justin Theroux, Allison Janney.

Durada: 112 minuts

Estrelles: ****(4)

Mireu el tràiler i visiteu el web de la pel·lícula.
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem