La SGAE, TV3 i els drets d'autor

Si no respectem i cuidem els creadors no tindrem obres perquè aquests creadors hauran de treballar d'altres coses

Fa 3 anys va sortir una cançó de Saltors a un anunci del Carnet Jove emès per TV3. Després de barallar-nos amb La Caixa (propietària del Carnet Jove) i amb Televisió de Catalunya vam aconseguir arribar a un acord econòmic per a la utilització de la nostra gravació. Ens quedava pendent el cobrament dels drets d'autor corresponents per l'emissió dels espots.

Després de 3 anys llargs de batalla amb SGAE, havent gastat calés amb la missatgeria amb contractes amunt i avall, de TV3 cap a casa, de casa cap a SGAE... mails a la central de Madrid (a Barcelona es veu que tenen un pedazo edifici i són ciento y la madre però no serveixen per res) hem aconseguit cobrar: 6,96 € pel meu germà Jaume i 6,96 € per mi!

El dret d'autor és un tema molt seriós; la creació d'una obra musical només pot rendir econòmicament amb la difusió d'aquesta. Els diferents drets de la Propietat Intel·lectual s'han de respectar i cuidar molt, ja que formen part del patrimoni cultural del nostre país.

Les nostres cançons, els nostres llibres, els nostres guions, etc. haurien de ser "sagrats" per les nostres institucions. Si no respectem i cuidem els creadors no tindrem obres perquè aquests creadors hauran de treballar d'altres coses i el fons cultural del nostre país s'anirà empobrint.

Els principals mitjans públics de casa nostra són Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio. Si la televisió pública utilitza una música per a promocionar un producte propi com és el Carnet Jove pel seu espot, i després aplica una tarifa ridícula pel pagament d'aquests drets d'autor, està fent molt de mal als autors que ens veiem menystinguts i maltractats per les nostres institucions que en són els responsables.

Si afegim que la societat que gestiona els drets d'autor és la SGAE, que ens va robar 400 milions d'euros desviant-los a través de la seva fundació i no ha passat absolutament res (per variar), i que reparteix els diners que recapta amb una falta de rigor i de transparència indignants, el que ens queda als creadors és la satisfacció personal que tenim quan componem perquè la monetària segur que no.

Fantàstic negoci i gran rendiment de l'activitat!! M'encanta ser autor!!! M'agrada veure que quan les obres es difonen pels mitjans de comunicació públics del nostre país, trobem una recompensa econòmica que es correspon amb l'esforç posat!!!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem