Més sobre la Festa de Tardor

En l’anterior columna parlava sobre els canvis en la Comissió organitzativa i en la pròpia organització de la Festa. Avui vull referir-me a allò que pensen les entitats sobre aquest esdeveniment

Disposem d’una enquesta que es va fer a les entitats abans de l’edició d’enguany, a la qual van contestar una seixantena d'elles. Les respostes són bastants contundents (unes no exclouen les altres, ja que moltes entitats van donar diverses definicions). Per 17 entitats (29%), és l’oportunitat perquè les entitats es donin a conèixer a la ciutadania. 14 (24%) ressalten el fet que és una festa, la festa de les entitats. Per 11 (19%) és un punt de trobada o encontre de les entitats. 8 (13%) posen èmfasi en el seu caràcter reivindicatiu.

A partir d’aquí, venen un conjunt de respostes de catalogació disperses: aparador de les entitats, aplec, tradició de Sant Cugat, espai històric, gran mostra d’entitats, demostració de força del teixit associatiu, festa tradicional de canvi d’estació, festa major de les entitats, exposició pública de l’oferta del teixit associatiu, aportació a la cohesió social de la ciutat i, en aquest sentit, diu una altra, motiu d’esperança. Només dues aportacions fan referència a la identificació amb un lema (aspecte que també podria considerar-se implícit a les respostes que parlen del seu caràcter reivindicatiu). I només una parla del Manifest que consensuen totes les entitats com a element identificador de la Festa.

Ras i curt: no hi ha dubte sobre el seu caràcter festiu, reivindicatiu, de trobada i de mostrar-se a la ciutadania, però ens cal, almenys així ho penso, enfortir aquells aspectes que donen gruix a la Festa, que reforcen el seu caràcter de coordinació, de discussió i d’aportació a la vida ciutadana, en el sentit de participar en la formació d’una opinió pública.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem