Nova campanya electoral

La falta d'entesa entre els partits polítics ha propiciat que ens trobem davant d'una nova campanya electoral: la del 26J

D'aquí a pocs dies entrarem en el període de campanya electoral. La salmòdia dels missatges repetitius, els debats estèrils i la publicitat manipuladora ens tornaran a avorrir.

Vull destacar un fet que em produeix una sensació ben desagradable i que evidencia la falta de respecte que alguns contertulians i representants dels partits polítics tenen vers als seus col·legues contrincants. Són aquells que han desenvolupat un domini manifest per aconseguir interrompre el discurs dels seus adversaris.

Actuen sistemàticament. Quan el seu oponent inicia l'argumentació, al cap de pocs segons, el tallen sobtadament, sense detenir-se encara que l'altra persona segueixi parlant intentant exposar el seu pensament. Aquesta actuació l'apliquen reiteradament.

D'aquesta manera trenquen, una vegada i una altra, l'argumentari del seu contrincant i acaben per esgotar els nervis de qualsevol persona normal. Aquesta forma d'actuació requereix una bona dosi de sang freda, domini de les emocions i absència de respecte vers l'adversari polític. Es tracta d'un comportament que és ben poc civilitzat. És el "tot s'hi val". Si el moderador ho permet i no evita aquest tipus d'actuació l'únic beneficiat és el trampós de torn.

Des del punt de vista de l'espectador ens podem preguntar què en podem esperar d'aquelles persones que no tan sols no respecten als seus adversaris sinó que tampoc ens respecten a nosaltres com a oients. Com a espectadors tenim el dret a poder escoltar, sense interrupcions, aquelles intervencions que considerem convenient.

A vegades el canvi d'emissora o de canal s'imposa. La resta ja és qüestió personal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem