Per què no funciona l'Espai Jove de Valldoreix?

La majoria absoluta de Convergència està consolidant plàcidament un model de ciutat a Valldoreix que anul·la i desactiva qualsevol bri de moviment juvenil

Al febrer passat, el govern de Valldoreix va decidir crear un Espai Jove. Pot semblar una idea factible, i més tenint en compte que més del 20% de la població de Valldoreix és jove (entre 15 i 30 anys). Però malgrat la tasca ingent que estan duent a terme les tècniques que gestionen l'Espai Jove, no hi ha manera de què funcioni.

Aquesta situació respon a motius estructurals i de fons. Des del 2011, la majoria absoluta de Convergència està consolidant plàcidament un model de ciutat a Valldoreix que anul·la i desactiva qualsevol bri de moviment juvenil.


Han propiciat una ciutat en constant procés de gentrificació (substitució del jovent del poble per gent amb gran capacitat adquisitiva). I ho han acompanyat amb una trama urbana pensada per anar ràpidament en cotxe privat de casa a la feina i de la feina a casa: una "ciutat-tràmit".

Sent conscient d'aquest context àrid pel jovent valldoreixenc, queda clar que, si es vol apostar per un Espai Jove, s'ha de fer amb convicció i determinació. Però no ho han fet. Al juny del 2015, les JERC i ERC vam presentar una moció per crear un equipament específicament jove però Convergència no s'hi va sumar i la va rebutjar. Com a succedani de la nostra proposta, aquest febrer van decidir obrir un Espai Jove de 18.30 a 20.30 dues vegades a la setmana... llastimós. Si aquest és el compromís del govern amb el jovent, és clar que no funciona l'Espai Jove!

No sé quines motivacions han mogut a Convergència a crear un Espai Jove, tenint en compte que no ho portaven ni al programa electoral. Les meves hipòtesis més fonamentades apunten cap al postureo o a la mala consciència per les inexistents polítiques de joventut. En qualsevol cas, per tirar endavant un projecte d'aquestes dimensions s'ha de fer amb voluntat i convicció, no de cara a la galeria.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem