Pobresa laboral

No hem de defallir en seguir treballant perquè aquestes 2649 persones puguin trobar feina

L'any 2017 va acabar amb unes bones xifres, de la reducció de l'atur a Sant Cugat del Vallès, respecte al mes passat, i les comparades amb les de fa un any.

2.649 santcugatencs i santcugatenques que no poden exercir el seu dret a treballar, un dret reconegut de forma específica en el Pacte Internacional de Drets econòmics, Social i Culturals (any 1976), de les Nacions Unides.

Malgrat tot, no hem de defallir en seguir treballant perquè aquestes 2649 persones puguin trobar feina, i sobretot recuperar-les personalment. Una persona aturada de mitjana-llarga durada, es veu abocada a un camí, sovint molt difícil. La xacra de l'atur provoca no tan sols efectes depressius o de baixa autoestima, sinó que pot comportar un risc molt elevat, de patir problemes de salut mental.

El que el Ministeri d'Ocupació, no analitza és la precarietat de les que persones, que no compten com aturades. Segons el SEPE (Servei Públic d'Ocupació) a Catalunya, el 58%, dels contractes són de tres mesos. Alemanya, treu pit, de ser el país de la Unió Europea amb menys atur (5,7%) però un terç dels seus treballadors (7,5 milions) cobren el salari mínim o menys.

La tendència alemanya, de "minijobs" s'està imposant al nostre país, i aquest "maquillatge" de les xifres de l'atur, amaga situacions precàries, de famílies amb feines temporals, mal pagades, i fóra del sistema d'ajudes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem