Protagonistes santcugatencs del procés

Quines paradoxes i quines casualitats que ofereix el destí d'alguns dels protagonistes del moment polític i judicial actual.

La situació actual de la política catalana, amb polítics empresonats i perseguits com a conseqüència de la seva participació en el procés d'autodeterminació, toca molt de prop la ciutat de Sant Cugat. Diversos protagonistes han tingut o tenen encara una relació directa amb el nostre municipi.

Raül Romeva torna a faltar entre els nostres veïns. Aquest antic eurodiputat i posterior conseller ha estat ingressat novament a la presó d'Extremera, prop de Madrid. Compartirà mòdul amb Jordi Turull, que fa uns anys va ser el gerent de l'Ajuntament santcugatenc.

Clara Ponsatí va viure al nostre municipi. L'exconsellera d'Educació, també perseguida per haver impulsat el referèndum de l'1 d'octubre, es troba a Escòcia i no pot, de moment, tornar a Catalunya.

El més increïble de tot és que el responsable dels empresonaments de Romeva i Turull i de l'exili de Ponsatí és el jutge Pablo Llarena, amb habitatge a Sant Cugat, on ha residit molts anys, quan era magistrat a Barcelona, amb la seva esposa, també jutge i també destinada a Catalunya.

Quines paradoxes i quines casualitats que ofereix el destí d'alguns dels protagonistes del moment polític i judicial actual. Resulta que el principal acusador (per covardia política de M. Rajoy) i alguns dels acusats han conviscut anys en el mateix municipi, el nostre. Segur que alguna vegada s'han creuat pels carrers o han compartit restaurant.

Tant de bo els tinguem aviat a tots entre nosaltres. Els acusats d'haver complert el seu programa electoral i el magistrat a qui li han fet fer el paper de "salvador de la pàtria" davant la mediocritat política de M. Rajoy.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem