Quin Nadal 2016?

Cal viure Nadal en tota la seva veritable història

Fa ja molts anys que quan s'acosta Nadal penso amb tristesa que la societat occidental i no tan sols ella, ha instal·lat un fals Nadal nascut de la cobdícia i el menyspreu de la majoria de la humanitat.

Els fets diaris a la mal anomenada civilització desenvolupada demostren precisament tot el contrari. La millora i la rapidesa de les comunicacions, fa molts anys, que ens demostren arreu del món la incredulitat vers l'autèntic sentit del Nadal, la celebració joiosa del naixement d'un déu fet home.

Algú podria entendre que és resultat del progrés material i reduir-lo al fet il·lusori de les imatges, el consum energètic, allà on en tenen, i el consum absurd d'objectes innecessaris, malgrat negar -al mateix temps- amb fets incontrovertibles, que la majoria de les persones viuen en plena foscor material i espiritual per la gran gesta occidental de la globalització mal entesa. És impossible que els inversors de la citada globalització creguin que han aportat un benefici real de progrés a la majoria de la humanitat. Al meu entendre és simplement una demostració palpable del cinisme que embolcalla les seves vides i les seves ambicions, en definitiva l'oblit total i absolut de la realitat del primer Nadal fa vint segles.

Cal viure el Nadal en tota la seva veritable història, si més no, els que volem viure'l amb el seu propi esperit. Nadal és molt més que una reunió gastronòmica i festiva, Nadal implica viure comunitàriament el naixement de déu fet home, per a tota la humanitat, en el petit poble de Betlem de Judà (Palestina).

Nadal és testimoni d'un déu que personifica la humilitat, la bondat, la senzillesa, la justícia i la pau, i ens mou els més nobles sentiments del cor i l'esperit.

Nadal es representa en els pobles del món cristià, en el pessebre, com a greccio va fer Francesc d'Assís fa vuit segles.

Per això, quan el món occidental d'avui no és capaç de viure'l així, certament oblida els seus orígens i perd la seva identitat. i amb les seves obres, no paraules, està promovent a marxes forçades la tercera guerra mundial que els promotors d'Europa varen somniar que evitarien.

El Nadal que voldríem de pau i joia, els poderosos governants del món l'estan convertint en un miratge buit de contingut, d'espiritualitat i de missatge de pau.

Aquest no és el nostre Nadal!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem