De quina seguretat parlem?

'Em va sorprendre que em demanessin per la migració provinent de l'Àsia; i després per la provinent del Magreb; i en acabat per la de l'Àfrica'

Vaig ser un dels veïns que va rebre una trucada en nom de l'Ajuntament per fer una enquesta de l'Observatori Sociològic. Em van xocar algunes de les preguntes, ja que no era la primera vegada que contestava una d'aquestes enquestes. Em va sorprendre que em demanessin per la migració provinent de l'Àsia; i després per la provinent del Magreb; i en acabat per la de l'Àfrica. Quan vaig apuntar que el Magreb era a l'Àfrica, la persona que m'estava fent les preguntes va perdre una mica els papers.

Més info: La CUP denuncia que Junts difongui "missatges xenòfobs" en l'Observatori Sociològic

Van seguir algunes preguntes més sobre la migració que no recordo amb la seva literalitat, però que demanaven si calia compartir recursos amb les persones migrades i si aquestes eren una amenaça per a la cultura del país. Com que la persona que em preguntava no tenia clar de quin país es tractava, va fer referència a la llengua, i com que tampoc quedava clar de quina llengua es tractava se'n va sortir com va poder. Havent penjat no vaig trigar gaire a sospitar que, pel tipus de pregunta, algú de VOX o del PP s'havia fet passar per l'Ajuntament.

Més info: Junts defensa les preguntes sobre immigració de l'Observatori: "És un tema d'actualitat"

Dies després apareixien diverses notícies relacionades amb la seguretat a Sant Cugat, una que portava per titular: "42 anys de presó per l'osteòpata santcugatenc que va abusar d'una vintena de dones"; una altra que deia que un empresari santcugatenc era detingut per importar 620 quilos de cocaïna barrejada amb sal; i una més sobre un grup de joves que van fer destrosses a Valldoreix mentre pintaven esvàstiques i proferien crits nazis. Curiosament, a l'enquesta de l'Ajuntament no hi havia cap pregunta que permetés lligar aquestes actituds amb la seguretat.

Més info: 42 anys de presó per l'osteòpata santcugatenc que va abusar d'una vintena de dones

Més info: Un empresari de Sant Cugat detingut per importar 620 quilos de cocaïna barrejada amb sal

Més info: Un grup de joves proclama consignes nazis i fa destrosses a Valldoreix

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem