Un viatge imaginatiu

'Doctor extraño'

La nova adaptació al cinema de l'univers Marvel reviu, per a la gran pantalla, un personatge nascut l'any 1963. Sorgia dels imaginaris de l'escriptor Stan Lee i el dibuixant Steve Dikto amb el nom de Doctor Stephen Strange.

Reconegut neurocirurgià, arrogant i intel·ligent en la mateixa intensitat, Strange pateix un accident que l'impossibilita de seguir emprant les mans. Sense trobar solucions al seu problema en la medicina tradicional, viatja a un indret místic d'Orient cercant una cura. Allà descobreix que la realitat en la qual viu és només una entre moltes i també que es troba enmig d'una batalla amb invisibles forces obscures que amenacen de destruir-la.

Amb la participació darrera les càmeres de Scott Derrickson (The Exorcism of Emily Rose), Doctor Strange mostra un toc diferent respecte la resta de les superproduccions Marvel. Cineasta i guionista acostumat a moure's fora dels marges del cinema més comercial, Derrikson aporta pulsions d'originalitat, atreviment i creativitat.

Amb una narrativa visual molt elaborada i creativa, se'ns condueix a través d'un viatge imaginatiu i psicodèlic, on el gran carisma dels seus actors ens ajuda a anar tornant a terra ferma. Una pel·lícula dotada d'una excel·lent enginyeria visual que, això si, segueix mantenint sota la seva original narrativa, la fórmula bàsica de la casa.

Però, malgrat aquestes bases inamovibles, a Doctor Strange es deixen al marge els sempre presents super-poders i es dóna pas a la màgia; una màgia molt aconseguida que permet viure un viatge imaginatiu i bastant espectacular.

'Doctor extraño'

Doctor Strange Cartell

Títol Original: Doctor Strange

USA, 2016.

Direcció: Scott Derrickson.

Guió: C. Robert Cargill, Scott Derrickson i Jon Spaihts (Adaptació del còmic creat per Stan Lee i Steve Ditko)

Interpretació: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen,Tilda Swinton, Benjamin Bratt.

Durada: 115 minuts

Estrelles: ***(3)

Mireu la web i el tràiler de la pel·lícula.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem