Vacances

Rafa Robledo és el president de la Unió Ciclista de Sant Cugat

Olé, olé, ja han arribat les vacances. Han arribat totes les vacances? Ohhh.... només tenim al damunt les vacances de final de cicle, és a dir, les vacances d'estiu de cada any. Bé, podríem dir que de vacances potser en tenim tot l'any, tot depèn del concepte que hi apliquem:

-Vacances parcials. Cada cop són més les empreses que les reparteixen durant l'any, dues setmanes a l'estiu, una per Nadal, etc.


-Vacances morals. Aquestes no és que siguin més o menys freqüents, sembla que són inherents a la condició humana. Mireu la història, la nostra història, la de la humanitat, i veureu que de moral ben poca. De fet ens hem inventat un succedani que ens va prou bé. És a dir, la moralitat que ens han programat a tots i cadascú de nosaltres és més aviat un híbrid de moralitat adaptable a les circumstàncies, no fos que ens descarrilem. Bé, de tant en tant algú no ho assimila com cal i ja hi som amb les denúncies, protestes, lluites, etc.


-Vacances d'ètica. En realitat això de l'ètica no sabem ben bé què vol dir, deu ser més aviat un recurs literari o conceptual per definir i per tant escau el seu ús en diferents circumstàncies en què es requereix gaudir d'una bona imatge.


-Vacances de solidaritat. Això de la solidaritat és quelcom difícil d'encabir en la nostra vida doncs en parlem molt sovint però de fet se'n troba en casos contats.


-Vacances d'amor. Aquestes són realment sorprenents doncs amor, amor sí que en tenim de forma desmesurada diria jo, però el que passa és que d'amor gairebé en tenim sols per a nosaltres mateixos i a la resta.........? Deu haver-hi excepcions, ho reconec.


No m'estendré més, doncs l'espai per maltractar-vos que s'em dona és limitat. Però sí que voldria acabar esmentant les vacances de sexe. Aquestes són les pitjors i sempre a contracor. Com a simis que som ja sabreu que en el sexe no tenim aturador encara que alguns malats mentals ho pretenguin.

Bé, estem o anem aviat de vacances i he, he, ho, ho, tot és collonut. S'acabaran aquests dies merescuts, sens dubte, dies idíl·lics que ens faran sentir en molts casos el que no som però s'acabaran, com tot, ben aviat i vindrà la "re entre" maleïda amb l'estrès post i tot l'embolic.

Tornarem al món real on gairebé mai no canvia res i on podrem anar restant o fent creuetes a veure si aquest temps passa tan de pressa com l'anterior.

Tornarem i ens apuntarem al gimnàs, a fer esport, a fer una dieta saludable, etc.

Tornaran a les tertúlies de sempre on se'ns dirà el de sempre els que ho saben gairebé tot, com sempre.

Tornarem a constatar que som un número insignificant i candidats a ser manipulats i extorsionats per quasi tots els nostres "salvadors-protectors".

Tornarem a fer campanyes contra la fam, la guerra, la sostenibilitat, etc.

És a dir, tornarem a ser tant inútilment bons com sempre.

Seguiran morint refugiats a la Mediterrània, les guerres, la fam...... i nosaltres, la majoria, tornarem a mirar cap a un altre costat, no sigui que se'ns desperti la consciència i ens foti la guitza.

En una paraula, tornarem a la virtualitat quotidiana i qui dia passa any empeny.

Ah si, tornaran a governar els de sempre, els que hem votat, com sempre i ens apujaran els impostos pel bé de tots, la solidaritat, la responsabilitat, la..., com sempre.

Jo sols puc desitjar-vos unes bones vacances i sobretot que sigueu, o almenys ho intenteu, feliços encara que la definició de felicitat no estigui homologada i cadascú se la interpreti al seu gust. Només faltaria!!!!

Bones vacances i a ser possible amb una cerveseta (es recomana l'ús irresponsable).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem