El Club de Rugby Sant Cugat guanya un rival directe en l'última jugada del partit

Els de Lewis Williams, que encadenen sis victòries consecutives en la lliga, han derrotat el CP Les Abelles, que havia guanyat les últimes set jornades

Una marca i un xut a pals en l'última jugada del partit ha donat la victòria (40-39), la sisena consecutiva en la lliga, al primer equip masculí del Club de Rugby Sant Cugat, davant el CP Les Abelles, un rival directe en la part alta de la classificació, aquest dissabte, 26 de gener, a la tarda, a la ZEM La Guinardera. Quan només faltaven 8 minuts perquè acabés l'enfrontament, el conjunt de València, 4t classificat amb 52 punts en el grup B de la Divisió d'Honor B, ha capgirat el marcador i, amb un assaig i un xut a pals, s'ha avançat amb un 33 a 39. Però els de Lewis Williams, 3rs en la lliga amb 58 punts, no han llençat la tovallola en cap moment i, amb un públic entregat -més d'un centenar d'espectadors- han aconseguit donar la volta al marcador.

Una primera part per emmarcar

En el minut 10 del primer temps, el CP Les Abelles, que havia guanyat les últimes 7 jornades de competició, s'ha avançat en el marcador amb un 0 a 3, gràcies a un xut a pals. Però el CR Sant Cugat ha reaccionat molt ràpid i només 2 minuts més tard ha fet l'empat a 3 punts, també amb un xut a pals. Els taronja-i-negre han desaprofitat un xut a pals en el minut 13 i, a partir d'aquí, els santcugatencs han acabat fent una mitja hora espectacular, on del 3 a 3 s'ha passat al 20-3. Finalment, el CR Sant Cugat ha arribat amb un avantatge en el descans de 30 a 11, amb un joc molt vistós pels espectadors.

Remuntada del CP Les Abelles

El segon període ha estat clarament pel CP Les Abelles, que ha remuntat. Quan quedaven 8 minuts per finalitzar l'encontre s'ha posat per davant en el marcador, amb un 33-39, tot i que finalment els de Lewis Williams, que fins al moment només havien fet 3 punts, s'han acabat imposant en un final d'infart on, val a dir, que el CR Sant Cugat ha buscat el triomf fins a l'últim segon, i l'ha aconseguit. La nota negativa del partit ha estat la lesió en una cama de Xavi Cebrián, que en el minut 6 de la segona part ha marxat lesionat.

En el partit d'anada, en la 5a jornada de la divisió de plata del rugbi espanyol, els santcugatencs van caure derrotats al camp del CP Les Abelles, per un contundent 38 punts a 0.

rugbi2

El Club de Rugby Sant Cugat i el CP Les Abelles han ofert un molt bon partit a la ZEM La Guinardera. FOTO: Lali Álvarez

Tercer amb un partit menys

El CR Sant Cugat és 3r en la lliga a només 3 punts del 2n, el CAU València, i tenen pendent de jugar un partit ajornat corresponent a l'11a jornada, al camp de la UER Montcada (València), 12è i últim amb 10 punts. Aquest xoc es disputarà el 16 de febrer. El CR Sant Cugat jugarà la promoció d'ascens a la Divisió d'Honor, si un cop acaba la lliga es classifica entre els 2 primers classificats o és el 3r millor dels 3 grups de la Divisió d'Honor B.

Al camp del líder

Quan falten 7 jornades perquè acabi la fase regular, el primer equip masculí del Club de Rugby Sant Cugat visitarà el líder en solitari, el Bantierra Fénix Saragossa, que té 75 punts i que només ha encaixat una derrota en 16 jornades de competició. Aquest partit s jugarà el pròxim cap de setmana del 3 i 4 de febrer.

Eric Abellan: "La lesió de Xavi Cebrián ens ha descentrat mentalment"

Eric Abellan, jugador del primer equip del CR Sant Cugat, ha explicat que la lesió que ha patit el seu company Xavi Cebrián "ens ha descentrat mentalment. En la segona part hem estat una mica descontrolats i hem marxat del partit totalment. Però, al final, hem pogut tirar el partit endavant i guanyar-lo".

rugbi7

Amb la victòria davant el CP Les Abelles, ara el Club de Rugby Sant Cugat té 6 punts més que els de València. FOTO: Lali Álvarez

Assemblea de socis, el 31 de gener

El Club de Rugby Sant Cugat ha convocat als seus socis a l'Assemblea General Ordinària que tindrà lloc el pròxim dijous, 31 de gener, a les 19.45 hores -convocatòria única-, a la ZEM La Guinardera. Els 4 punts de l'ordre del dia són: aprovació de comptes anuals 2017-2018; aprovar pòlissa de crèdit per descompte de rebuts bancaris; revisió tipològica de socis prevista en els estatuts, i precs i preguntes.

El CR Sant Cugat no organitzarà cap campionat d'Espanya

La Federació Espanyola de Rugby no ha concedit cap dels 3 campionats d'Espanya de Clubs que ha sol·licitat el Club de Rugby Sant Cugat. En concret, havia demanat organitzar conjuntament amb la UE Santboiana els estatals sub-12, sub-14 i sub-18. La temporada passada, la 2017-2018, va organitzar l'estatal sub-18.