Sant Cugat vol que Catalunya tingui la titularitat de les carreteres noves del Vallès

La proposta ve del fet que el Govern de l'Estat decidís recuperar la licitació de les obres del Quart Cinturó

Sant Cugat demanarà que Catalunya tingui la titularitat sobre qualsevol infraestructura de mobilitat al Vallès, tal com s'ha decidit en el ple municipal d'aquest dilluns, 24 d'octubre.

Mireu les millors imatges del ple municipal d'octubre.

La moció, presentada conjuntament entre ICV-EUiA i ERC-MES, surt a partir de la decisió del Govern de l'Estat de recuperar la licitació de les obres del Quart Cinturó.  "Un projecte faraònic i caduc, propi dels anys seixanta", tal com ha destacat el regidor, ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez. "El que ens cal són obres que millorin la connexió entre els municipis i la competència dels polígons industrials de la nostra comarca. Considerem que el Vallès necessita més transport públic i menys carreteres".

A més, després d'aquesta moció també es demanarà al Govern que anul·li la titulació de la redacció de l'estudi informatiu de la B-40 (Tram Terrassa-Granollers) i al Govern de la Generalitat que faci les oportunes accions polítiques i jurídiques per aturar aquesta licitació, tal com ha explicat Ramon Gutiérrez. Finalment, ICV-EUiA insta al Departament de Territori i Sostenibilitat a comptar amb l'Ajuntament i a convidar a la Campanya Contra el Quart Cinturó en el procés de redacció del Pla Específic de mobilitat del Vallès.

Per la seva banda, el regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha senyalat que "creiem que és hora d'enterrar el Quart Cinturó definitivament, és una obra pròpia del passat. Qualsevol planificació s'ha de fer consensuada amb el territori". En aquesta moció, el regidor Ferran Villaseñor, de Moviment d'Esquerres (MES), s'ha abstingut.

La moció també ha comptat amb el suport de la CUP-PC. En aquest cas, el regidor Ramon Piqué ha destacat que "veiem com la proposta del Ministeri de completar el Quart Cinturó torna a amenaçar els nostres territoris. Tornem a tenir macroprojectes".

La moció no ha comptat amb el suport ni del PSC ni del PP ni de Ciutadans. En aquest cas, el regidor del PP, Álvaro Benejam, considera que aquesta iniciativa "va en contra del sentit comú. Estem parlant d'un tram de carretera que connecta Espanya amb el sud d'Europa".

Per la seva banda, el regidor del PSC, Pere Soler, ha remarcat que "el territori necessita aquesta infraestructura. És necessari descongestionar les vies que tenim, B-30, C-58 i AP7".

Finalment, el regidor de Ciutadans, Sergio Blázquez, ha senyalat que "la titularitat del Quart Cinturó ha de ser estatal".

A banda de l'abstenció del regidor Ferran Villaseñor, Convergència també s'ha abstingut en aquesta decisió, tal com ha destacat el tinent d'alcalde d'urbanisme, Damià Calvet, "nosaltres estem a favor del Quart Cinturó. Aquesta infraestructura no és una invenció de l'estat, ja està en molts documents de la planificació de la Generalitat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem