2 mocions institucionals, 1 aprovada i 1 rebutjada al Ple municipal

La sessió s'ha celebrat aquest dilluns, 15 d'abril, i ha tingut una durada de tres hores

Dues mocions institucionals, una d'aprovada, una altra de rebutjada i una que s'ha retirat és el balanç del Ple municipal del mes d'abril a Sant Cugat del Vallès celebrat aquest dilluns, dia 15. Una sessió que ha tingut una durada de tres hores, i que es reprenia a les 20 hores amb l'audiència pública.

Pel que fa a les mocions institucionals, el Ple ha manifestat la voluntat de defensar els parcs de la ciutat a través del projecte 'Apadrina un parc'. D'altra banda, s'ha acordat instar a FGC a aplicar l'ampliació de servei de la S1 durant la Festa Major.

Pel que fa a les mocions dels grups municipals, s'ha aprovat la proposta de la CUP-PC, ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates, ICV-EUiA i PSC-CP en suport d'establir un programa per atendre adequadament els joves que migren sense referents adults. Una moció que ha prosperat amb els vots favorables de totes les forces excepte el PP. D'altra banda, s'ha tornat a mostrar el seu rebuig a l'escola que segrega per sexes rebutjant la moció del PP de rebuig a "l'atac del Parlament a l'educació diferenciada i en suport al dret dels pares a educar lliurement als seus fills". La proposta ha decaigut amb el vot en contra de la majoria de les formacions representades al Ple, a excepció de l'abstenció de tres regidors del PDeCAT-Demòcrates, i el vot favorable del PP, Cs, el regidor no adscrit Xavier Cortés, i tres dels regidors de l'equip de govern.

Finalment, ICV-EUiA ha retirat la moció que presentava per demanar al Govern de la Generalitat la retirada i als grups parlamentaris la no ratificació del Decret Llei 5/2019, de mesures urgents per a millorar l'accés a l'habitatge.

Durant la sessió també s'han abordat altres temes. D'entrada, s'ha fet lectura de la declaració de la Junta de Portaveus en relació a la celebració dels 40 anys d'ajuntaments democràtics. D'altra banda, la modificació urbanística a la Masia Rosàs ha generat malestar al Ple, ajornant la votació, i l'Ajuntament ha suspès, durant un any, la concessió de llicències de pisos turístics.

Pel que fa al torn de participació ciutadana, aquest ha estat protagonitzat per les escoles de música i la Festa Major Alternativa, entre altres aspectes que també han exposat els veïns i veïnes de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem