Centre Borja. FOTO: Lali Puig

Política

Sant Cugat rebutja el trasllat a la ciutat del jesuïta denunciat per abusos sexuals

La moció, presentada d'urgència per ERC-MES, ha esdevingut institucional durant la celebració del ple municipal del mes de març

Sant Cugat del Vallès ha mostrat el seu suport als infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals practicats per membres de l'església catòlica, i el seu rebuig a aquest fet durant la celebració del ple municipal aquest dilluns, 18 de març. Ho ha fet a proposta d'ERC-MES, qui ha proposat una moció d'urgència al respecte que ha esdevingut institucional.

D'aquesta manera, el consistori ha mostrat la màxima solidaritat i tot el suport a les víctimes de pederàstia i pedofília, condemnant qualsevol mena d'abús sexual, així com ha rebutjat la connivència de les altes estructures eclesiàstiques que ha encobert i intentat silenciar els casos d'abusos sexuals a infants i adolescents.

Una moció que arriba després que un pare de la congregació dels Jesuïtes, denunciat per abusos sexuals, hagi estat traslladat a Sant Cugat. És per això que el consistori ha rebutjat la decisió de translladar-lo a Sant Cugat, així com ha apuntat que s'exigirà a l'Església Catòlica que no toleri l'abús sexual a menors i garanteixi que els seus espais siguin espais segurs per a la infància.

També s'instarà al Congrés dels Diputats i al Senat per tal que en els delictes d'abús sexual i agressió sexual contra persones menors el període de temps durant el qual se suspèn el còmput dels terminis de prescripció s'ampliï fins que la víctima faci els trenta anys d'edat.