Es repensarà l'espai d'oci nocturn de la carretera de Rubí

Així ho ha acordat el Ple municipal a proposta del PSC-CP, PDeCAT-Demòcrates i PP

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha acordat crear una comissió específica amb les diferents forces polítiques per repensar quins has de ser els usos de l'espai municipal ubicat a la carretera de Rubí. Un espai que actualment ocupa un recinte d'oci nocturn. Així s'ha establert durant el ple municipal celebrat aquest dilluns, 18 de març, a proposta del PSC-CP, PDeCAT-Demòcrates i PP i amb els vots favorables de totes les forces polítiques a excepció de la CUP-PC i Cs que s'han abstingut.

L'acord arriba tenint en compte que aquest espai municipal, que actualment és una concessió per un llarg període, en els darrers anys s'ha desbordat el control, sobretot els caps de setmana, provocant problemes de seguretat i convivència produïts per l´ús que se'n fa. Cal recordar que en les últimes setmanes s'han produït dues agressions sexuals, a més d'una baralla multitudinària.

Més info: Nou cas d'agressió sexual a Sant Cugat

De la mateixa manera, hi ha diferents contenciosos amb el concessionari per impagaments del cànon establert, i s'han iniciat els processos per tal d'anul·lar la concessió i la devolució de l'espai. Uns factors que se sumen als diferents problemes d'incivisme generats a la zona. Uns problemes que han portat la Policia Local i Mossos d'Esquadra a realitzar controls de manera dissuasiva.

Pere Soler (PSC), proposant de la moció, ha plantejat la necessitat de conèixer tota la informació al respecte pel que fa a la concessió d'aquest espai, alhora que treballar per donar un ús a aquest "espai estratègic" de la ciutat. Soler ha apuntat que la moció incorporava les esmenes fetes per PDeCAT-Demòcrates. En aquest sentit, Joan Puigdomènech ha admès que l'espai actual "ens provoca conflictes de seguretat i soroll, a més d'equilibris financers, però aquesta peça forma part d'una operació molt més important que és la reorganització de Can Mates oest". És per això que s'han sumat a la proposta, per "parlar de quins haurien de ser els futurs usos de l'espai".

La resta de formacions han subscrit la proposta, a excepció de Cs i CUP-PC, que s'han abstingut. En el primer cas, per "no entendre l'esperit de la moció" apuntant que "ja hi ha una comissió d'urbanisme per plantejar aquest replantejament de la zona"; en el segon cas, perquè tot i creure que "la idea és bona, buscar una sortida a aquest espai", consideren que "crear una comissió a dos mesos de les eleccions no ens sembla el més adequat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem