Sant Cugat s'encamina cap a la conversió del camp de golf de Can Sant Joan en un parc

La CUP-PC presentava una moció per reconvertir els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan perquè esdevinguessin un gran parc interurbà i el Ple Municipal l'ha aprovat amb esmenes

El Ple Municipal ha aprovat en la sessió ordinaria del mes de març una moció que preveu reconvertir l'espai del camp de golf de Can Sant Joan en un gran parc interurbà entre Sant Cugat i Rubí, i obert a tota la ciutadania. De totes maneres, s'ha aprovat amb unes esmenes presentades pel PDeCAT-Demòcrates, perquè tal i com ha explicat el tinent d'alcaldia de Joan Puigdomènech, "la Federació Espanyola de Golf, que té la concessió, està cercant una altra empresa gestora", i l'Ajuntament no té la potestat per "passar per damunt d'aquesta concessió".

De totes maneres, el mateix Puigdomènech ha obert la porta a la possibilitat que Incasòl (propietari dels terrenys) faci una cancel·lació de la concessió (que acaba l'any 2064). "Tant bon punt acabi la concessió, seria interessant que l'Ajuntament de Rubí, l'Ajuntament de Sant Cugat i Incasòl discutissin sobre la possibilitat d'un altre ús d'aquest espai", ha reconegut Puigdomènech

Finalment, la moció ha estat aprovada (amb les esmenes afegides) amb els vots a favor de la CUP-PC, el PSC-CP, ICV-EUiA, ERC-MES i el PDeCAT i els dos regidors no adscrits. Cs i PP hi han votat en contra.

La CUP Sant Cugat i la AUP Rubí reclamaven que el camp de golf de Sant Joan es convertís en un gran parc interurbà entre Sant Cugat i Rubí i s'obrís a la ciutadania. El camp de golf, propietat de l'Institut Català del Sòl i que compta amb gairebé 90 hectàrees de zones verdes, està actualment abandonat, ja que la darrera empresa gestora va fer fallida i la Federació Catalana de Golf, gestora de l'espai, no ha trobat cap empresa que el vulgui explotar.

Més info: El camp de golf de Can Sant Joan, tancat per ordre judicial

El grup proposant, la CUP-PC, ha explicat a través de la regidora Núria Gibert: "Aquesta és una molt bona proposta per a la ciutat. Quan vam anar al camp de golf vam quedar astorats, vam conèixer un espai de 87 hectàrees amb unes possibilitats increïbles", ha afirmat en el ple municipal. De totes maneres, també ha mostrat la preocupació del grup municipal pel deteriorament de l'espai. "Fa dos anys que l'empresa que tenia els drets d'explotació del camp va entrar en fallida i va abandonar-lo. Si hi anessin avui, veurien que les instal·lacions estan molt malament i l'únic que demanem és que l'Ajuntament comenci a negociar per acabar de dirimir com es tanca el conveni amb la Federació Catalana de Golf i passi a un ús públic", ha afirmat.

Per la seva banda, Pere Soler, ha considerat el contingut de la moció com a "una bona proposta". "Ens sembla bé començar a treballar en aquest sentit", ha afegit Soler. En la mateixa línia ha seguit el discurs d'ICV-EUiA, i ERC-MES.

Cs ha argumentat el seu vot desfavorable: "Definir que el cost de manteniment de l'espai és menor, és no conèixer l'espai", ha afirmat el portaveu taronja, Aldo Ciprián. "La llunyania del centre urbà i la manca de presència del transport públic fan que aquest espai sigui de difícil accés", ha afegit Ciprían. "La proposta té una nul·la credibilitat", ha sentenciat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem