El Ple refusa celebrar el Dia Internacional de la Família per discrepàncies en el concepte

PP i Cs presentaven una moció perquè l'Ajuntament commemorés el Dia de la Família cada 15 de maig, però va xocar amb les discrepàncies en el concepte de família amb altres grups

Sant Cugat no celebrarà el Dia Internacional de la Família després que el Ple Municipal refusés una moció presentada per Cs i PP, que tenia per objecte que l'Ajuntament commemorés aquest dia cada 15 de maig. Les discrepàncies amb altres forces polítiques sobre el concepte de família va ser el que va fer impossible l'aprovació de la moció. Així, la CUP-PC, ICV-EUiA, ERC-MES, PSC-PC i el PDeCAT van votar-hi en contra.

Diferències sobre el concepte de família

Álvaro Benejam, del PP va explicar que "en cap apartat de la moció hi ha res que especifíqui què s'ha d'entendre per família". "No és el Dia Internacional de les Famílies, sinó de la Família. La família és el que és i no el que dictamina la ideologia de gènere", va afegir. El regidor de Cs, Sergio Blázquez va assenyalar que "és de rebut reconèixer la família com a una institució bàsica de la societat". "La família segueix representant el factor diferencial en la socialització de la persona i el seu creixement", va afegir Blázquez, que també va dir "que cal fomentar les polítiques que augmentin la natalitat".

Esther Salat, del PDeCAT, va argumentar les esmenes presentades per l'equip de Govern a la moció: "Anaven el la línia d'incorporar conceptes que eren importants. El concepte de família s'ha transformat en les últimes dècades i ha evolucionat donant resposta a canvis demogràfics i socials", deia la regidora. D'altra banda també va assenyalar que "el paper de les famílies és important en la necessitat de construir societats pacífiques i cíviques", afegia la regidora. El PSC, en veu de Pere Soler, també va mostrar-se discomfòrme amb el concepte de família. "El concepte de família que tenen vostès no és el nostre, no el podem compartir", va afirmar. "Actuen com actuen en base a una societat conservadora i a un concepte conservador de família", també va dir Soler a Cs i PP.

ICV-EUiA va avançar el seu vot negatiu: "No ens refiem de les propostes del PP sobre les famílies", va assenyalar Roser Casamitjana. "Estem a favor de lluitar per la dignitat de les persones, independentment de com es relacionin", afegia. Èric Gómez va mostrar-se crític, també, amb el contingut de la moció: "Per nosaltres, defensar la família és defensar que aquells que siguin del mateix sexe puguin institucionalitzar la família a través del matrimoni, defensar el dret a la família és defensar el permís a la paternitat, que no defensesn vostès", els deia el regidor d'ERC-MES a Cs i PP. "Quina família hem de celebrar amb vostès", els va dir irònicament.

En la mateixa línia va seguir el discurs de la CUP-PC, i Núria Gibert va assenyalar que "la unitat bàsica i indivisible de les societats són les persones, que poden ser agrupades en conjunts, més o menys significatius, que pode tenir una implicació vital en les persones". "Vostès parlen del suport material i essencial de les famílies. Nosaltres creiem que el desenvolupament de les persones no ha de dependre de la teva família", afegia Gibert. "Una família no té perquè ser el que vostès tenen en ment, sinó que pot ser de moltes altres maneres", va sentenciar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem