Andrea de la Torre anuncia la seva retirada del BM Granollers

La portera valldoreixana decideix retirar-se en un dels millors moments de la seva carrera, per descansar, recuperar-se d'una lesió, dedicar-se als estudis i a la maternitat

Andrea de la Torre Pérez, de 25 anys, ha decidit fer una pausa a la seva carrera com a jugadora d'handbol. Des de feia dos anys, jugava a Divisió d'Honor Femenina, la màxima categoria espanyola, com a portera del KH-7 BM Granollers. Amb aquest equip, on hi ha jugat les últimes cinc temporades, des de la 2011-2012, i del qual n'era capitana des que van pujar a DHF, és on ha aconseguit els màxims ítems de la seva carrera.

Els motius de la seva baixa són, bàsicament, disposar de més temps per ella mateixa i per a dur a terme diferents ambicions que, ara per ara, prioritza per davant de l'esport. Primer de tot, diu que vol ser mare. No és que estigui embarassada, però diu que per a ella sempre ha estat molt important ser mare jove, i "compaginar l'handbol amb la maternitat és quasi impossible."

També vol dedicar aquest temps al seu doctorat, i aprofitar per operar-se una lesió a l'espatlla que arrossega des que va pujar a DHF. Té un desgast dels meniscos de l'articulació i el tendó mig esquinçat. És una lesió comuna, i que no impedeix jugar, però molesta quan s'està en repòs, i, si es força, pot desencadenar en un trencament del tendó. L'operació no és complicada, però requereix sis mesos de recuperació.

De la Torre està tranquil·la i convençuda de la seva decisió: "No es pot entrenant cada dia fins a les 12, dormint cinc hores cada nit per poder anar a treballar, i poder dedicar temps a aquestes coses. Ara mateix tinc altres prioritats." Tot i això, no descarta tornar a competir més endavant. "Des del club m'han deixat les portes obertes," assegura la que fins ara ha defensat la porteria del BM Granollers.

Campiona de Catalunya, Espanya i Europa

De la Torre ha estat guardonada millor portera de la DHF FOTO: Xavi Solanes (cedida)

Amb el BM Granollers van aconseguir l'ascens, primer a Divisió d'Honor Plata, i després a Divisió d'Honor Femenina, i han mantingut la permanència mentre ella ha estat al club. A part, l'any 2014 van quedar subcampiones d'Espanya, i han guanyat 3 supercopes de Catalunya.

Amb la selecció catalana absoluta, De la Torre va guanyar el Campionat Copa Nacions l'any 2009, i l'or i la plata als Jocs del Mediterrani i a l'europeu juvenil del 2007, respectivament, vestint els colors de la selecció espanyola juvenil. Abans, també havia quedat subcampiona d'Espanya de la categoria de cadet, l'any 2004.

El Granollers, la gran oportunitat

De la Torre va venir al BM Granollers, ara fa cinc anys, des del Club Esportiu Valldoreix, equip de més baixa categoria on va jugar 6 mesos després de deixar l'Esportiu Castelldefels Handbol. La santcugatenca no s'esperava poder tornar a jugar en un equip de la categoria de l'E Castelldefels, i ja s'ensumava que la seva carrera esportiva no remuntaria.

Tanmateix, l'any 2011 va acceptar l'oferta del BM Granollers, un dels clubs punters a Catalunya en handbol, i, segons ens explica De la Torre, aquesta ha estat una "etapa molt bonica" que l'ha permès "arribar al màxim" i poder donar el millor d'ella mateixa. "No va ser una segona oportunitat," diu, "però va ser quelcom que no esperava i que m'ha obert les portes. Hem fet història."

Abans del seu pas per l'E Castelldefels, també va jugar amb el BM La Roca i el Centre Obert Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem