Comencen els CPISRA World Games 2018 a Sant Cugat

Els jocs mundials per a persones amb paràlisi cerebral es fan a Sant Cugat del 7 al 13 d’agost, amb 800 persones de 30 països i 7 esports. Forma part de Sant Cugat Ciutat Europea de l’Esport 2018

Els CPISRA World Games 2018, els jocs mundials per a persones amb paràlisi cerebral se celebren a Sant Cugat del 7 al 13 d'agost. Seran els campionats amb més nombre de participants i d'esports. Unes 800 persones, entre esportistes, tècnics, assistents, delegats, àrbitres, classificadors, personal federatiu i voluntaris, participaran en aquesta competició internacional que es fa cada 4 anys, amb representació de 30 països. Els últims es van fer el 2015 a la ciutat anglesa de Nottingham.

Set esports paralímpics

Els CPISRA World Games, que per primera vegada es disputaran a Catalunya i que formen part del programa d'activitats de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018, compten amb 7 disciplines esportives de modalitat paralímpica, dividides en esports oficials (atletisme, race running, futbol masculí i natació) i esports en desenvolupament (futbol femení -per primera vegada-, boccia i eslàlom amb cadira de rodes). La majoria de les proves que es faran són puntuables pel rànquing oficial de les federacions de cada un dels esports i, també, classificatòries per a futures competicions, com els Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

Quatre equipaments esportius

Els CPISRA World Games es fan, amb entrada gratuïta, a 4 instal·lacions esportives de Sant Cugat: ZEM La Guinardera, ZEM Jaume Tubau, als tres pavellons de la ZEM Rambla del Celler i al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. Aquests jocs els organitza la Cerebral Palsy International Sports and Recreation Association (CPISRA), a través de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC). El pressupost del campionat és de més d'1 milió d'euros, i compta amb el suport de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Sant Cugat i Catalònia Fundació Creactiva. Els CPISRA World Games 2018 es van presentar oficialment el 6 de juliol a la Diputació de Barcelona. L'acte va comptar amb representants de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya; de la Diputació de Barcelona; de l'Ajuntament de Sant Cugat; de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC).

La ciutat, amb l'esport adaptat

En la presentació, Eloi Rovira, tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Joventut i Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, va detallar que "ja fa quatre anys que l'Ajuntament de Sant Cugat va iniciar una aventura amb la FECPC, que ens va llançar un repte molt important: organitzar esdeveniments esportius internacionals que no estàvem acostumats a fer. Des de llavors, Sant Cugat ha acollit un mundial de futbol 7, dues competicions internacionals de boccia i ara els World Games". Per la seva banda, Maite Fandos, diputada d'Esports de la Diputació de Barcelona, va explicar que es tracta "d'un gran esdeveniment, especial, amb persones amb capacitats diferents i ens hem d'esforçar a transmetre-ho". i el santcugatenc Carles Muñoz, president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), "que és l'esdeveniment internacional per excel·lència".

Quatre cites internacionals de primer ordre

En només 6 anys, la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) ha organitzat a Sant Cugat 4 competicions internacionals de primer nivell. Al 2013 (del 27 de juliol al 10 d’agost) va fer la CPISRSA International Cup de futbol 7; al 2015 (de l’1 al 4 d’abril), la BISFed European Boccia Cup, i al 2017 (de l’11 al 15 d’abril), la BISFed European Regional Open de Boccia. Ara, del 7 al 13 d’agost, és el torn dels CPIRSA World Games 2018.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem