Tret de sortida als CPISRA World Games

En la primera edició que els jocs mundials per a persones amb paràlisi cerebral se celebren a Catalunya, la Fura dels Baus ha tancat la cerimònia d'inauguració.

La Fura dels Baus ha estat l'encarregada de dotar d'emoció i màgia la inauguració dels CPISRA World Games. Abans de la performance de La Fura dels Baus, però, hi ha hagut la tradicional desfilada dels esportistes dels 24 països que participaran i s'ha hissat la bandera de la CPISRA, juntament amb les banderes de Sant Cugat, Catalunya i Espanya. A més, diferents personalitats han fet els seus parlaments i s'ha fet un jurament dels jocs. Finalment, l'espectacle de la Fura dels Baus ha tancat la inauguració, que s'ha celebrat el dimarts 7 d'agost.


La desfilada inicial


L'inici de la cerimònia ha estat la desfilada dels 600 esportistes que participaran durant els dies de competició. En ell, els 24 països han desfilat, capitanejats per un esportista, tancant la desfilada Espanya. Els diferents països que hi participaran provenen d'arreu del món, destacant la participació europea, però també amb presència americana, com Brasil o el Canadà, asiàtica, com Oman o el Japó, africana com Sud-àfrica, oceànica com Austràlia i inclús un combinat d'atletes independents.
 

Atletes de Tailàndia durant la inauguració. FOTO: Ferran Mitjà

 

A més, després de la desfilada, els Caparrots de Sant Cugat han fet el seu ball tradicional. També s'han sumat el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat Esportiu en l'exhibició, els Brodas Bross han fet una petita mostra de ball i s'ha conegut la mascota oficial de la competició: la Lily.

 

Parlaments


Un cop han estat presentats tots els participants i països, ha sigut el torn dels parlaments de benvinguda. En ell, han pres paraula Carles Muñoz (president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals), Stephen Miller (president del comitè d'atletes de CPIRSA i vàries vegades medallista en les paralimpíades), Jordi Torrents (membre de l'àrea d'esports de la Diputació de Barcelona) i Eloi Rovira (tinent d'alcalde de promoció de la ciutat, joventut i esports a l'Ajuntament de Sant Cugat i alcalde accidental durant aquesta setmana).

 

Stephen Miller, vàries vegades medallista en les paralímpiades. FOTO: Ferran Mitjà

I


Tots ells han volgut remarcar la implicació de Sant Cugat com a seu dels CPISRA World Games en l'any que la ciutat ha estat escollida com a Ciutat Europea de l'Esport. Així, el president de la federació, Carles Muñoz: "Agrair des de la federació a l'Ajuntament de Sant Cugat. D'ençà que vam començar a treballar conjuntament, sempre han mostrat la seva predisposició a ajudar i els donem les gràcies per creure en nosaltres".

 

En aquest sentit, Eloi Rovira agraeix a la FECPC "la possibilitat que ens heu donat perquè Sant Cugat pugui acollir una competició d'aquest calibre". Amb això, l'alcalde accidental apunta: "Fa goig veure com està avui aquest pavelló, demostrant que som una ciutat esportiva i per això, mereixedora de ser Ciutat Europea de l'Esport 2018"

 

A part dels parlaments, dos paraatles i dos jutges han promès seguir el rigor de la normativa i els reglaments durant la competició i ser fidels al joc net que es respira en l'esport.

 

La Fura dels Baus


Finalment, la cerimònia d'actuació ha tingut la presència de la Fura dels Baus, un grup format amb nois i noies amb diversitat funcional, gràcies a la col·laboració de Catalònia Fundació Creactiva. La Fura dels Baus ha realitzat una performance de la qual han format part 42 ballarins, penjats d'una grua a 40 metres d'alçada, des d'on han ballat i generat l'emoció del públic. 

La proposta, Dreams, ha permès veure com una xarxa humana recorria el cel santcugatenc. Una experiència multisensorial que ha jugat amb la música, la llum i el color, junt amb els moviments sincronitzats dels components de la xarxa humana.


Primers World Games a Catalunya


Els CPISRA World Games són els jocs mundials per a persones amb paràlisi cerebral. Aquest campionat es disputarà a Sant Cugat del 7 al 13 d'agost, amb 800 participants, dels quals 600 en són esportistes, de 24 països diferents. Durant els diferents dies de competició, els atletes compten amb 7 disciplines esportives de modalitat paralímpica, dividides en esports oficials (atletisme, race running, futbol masculí i natació) i esports en desenvolupament (futbol femení -per primera vegada-, boccia i eslàlom amb cadira de rodes).

Més info: Les activitats paral·leles dels CPISRA World Games de Sant Cugat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem