Arriba el Cros de Sant Cugat, l'acte esportiu amb més participació del municipi

Una de les diverses novetats d'aquesta 21a edició, amb 5.001 escolars inscrits, és la reducció de més de 12.000 envasos

Tot a punt per a la 21a edició del Cros Ciutat de Sant Cugat d'atletisme, que se celebra aquest diumenge, 10 de novembre, al matí, el mateix dia de les eleccions generals, al parc de la Pollancreda, escenari habitual d'aquesta prova escolar. Un total de 5.001 alumnes s'han inscrit en aquesta competició en què l'any passat ho van fer 4.923 estudiants. En l'última edició hi van participar 3.968 atletes, la cinquena millor participació d'aquest cros escolar obert a tothom i gratuït. El rècord de la prova es va establir el 2016, amb 4.185 corredors. Hi participaran tots aquells escolars que hagin nascut abans de l'any 2013 i, en acabar la cursa, rebran una bossa commemorativa del cros. Els resultats es podran consultar en el web de l'OMET.

Diferents novetats

El Cros de Sant Cugat presenta diverses novetats. La més destacada és que l'entrega de trofeus i medalles (són de fusta, un material sostenible i reciclable), que habitualment es fa durant la prova atlètica, tindrà lloc el divendres 15 de novembre, a les 18.30 hores, a la plaça Barcelona. També s'estrenarà una nova empresa proveïdora de xips, es lliuraran premis per equips en la categoria sénior, i també hi haurà un nou punt d'informació a la rambla del Celler, per donar la benvinguda als participants i persones acompanyants. L'organització també ofereix l'aparcament dissuasiu de l'avinguda de les Roquetes amb capacitat per a 700 vehicles per accedir fàcilment a peu al parc de la Pollancreda. L'esdeveniment esportiu amb més participació de Sant Cugat l'organitza l'Ajuntament, a través de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET).

18 curses en 8 categories

Entre les 8.30 i les 14 hores, es disputaran un total de 18 curses repartides en 8 categories (masculí i femení): sénior (5.540 m), juvenil (2.990 m), cadet (1970 m), special cros (470 m), infantil (1.655 m), aleví (1.200 m), benjamí (975 m) i prebenjamí (800 m). En les categories aleví, benjamí i prebenjamí s'utilitzarà el model de sortida llançada, una modalitat en què els corredors i corredores surten en grups mixtos de 4 o 5 atletes i en intervals de 3 a 4 segons.

El Cros de Sant Cugat és una prova classificatòria per a la Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya i forma part del circuit comarcal de cros, en el que també hi ha els crosos de Terrassa, Rubí i Castellbisbal.

 

Molts i diferents serveis

Com en les últimes edicions, el cros oferirà diferents serveis, com un aparcament vigilat per a 170 bicicletes i patinets, zona d'estiraments, servei de fisioteràpia per a adults, una carpa destinada a oferir un servei de guarda-roba, i la possibilitat de demanar un diploma de participació del cros que s'enviarà per e-mail.

L'Hospital Universitari General de Catalunya, amb el cros

Per onzè any consecutiu, l'Hospital Universitari General de Catalunya-Quirónsalud patrocina el cros. Aquesta competició, amb un equip de 157 col·laboradors i organitzadors, compta, amb la col·laboració de la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat, Agora Sant Cugat International School, Angeleta Ferrer, Protecció Civil, Creu Roja i Unió Ciclista Sant Cugat.

El cros, amb l'entitat Gilgal Solidari

En aquesta ocasió, el Cros de Sant Cugat s'ha solidaritzat amb l'associació de Sant Cugat, GILGAL Solidari, amb seu a la plaça d'en Coll, número 9, a qui es lliurarà la totalitat de la recaptació de la categoria sénior -la inscripció té un cost de 3 euros- i una part de la venda de dessuadores del cros. També es pot col·laborar fent una donació a l'hora de realitzar la inscripció de la categoria sénior o bé fer-la directament el mateix dia del cros al punt d'informació del cros o a la carpa de GILGAL Solidari.

 

Una cinquantena de participants al Prepara't pel Cros

Una cinquantena d'escolars van participar en l'activitat Prepara't pel Cros, un entrenament previ a la competició, que es va fer el dissabte 26 d'octubre, al matí, al parc de la Pollancreda, escenari del cros.

El cros vol continuar reduint la petjada ambiental

En aquesta edició, es posaran en marxa diverses iniciatives per disminuir els residus que genera aquest esdeveniment esportiu i per fomentar la mobilitat sostenible. Una de les principals novetats serà la reducció de més de 12.000 envasos. Es repartiran als atletes gots compostables que s'ompliran amb aigua i begudes isotòniques servides en ampolles grans (750 aprox.). Això permetrà estalviar 4.100 ampolles de plàstic d'aigua, 4.100 ampolles de suc i 4.100 llaunes de begudes. També s'instal·laran 4 mòduls de 4 fonts que SOREA instal·larà especialment per a l'acte. Un equip d'emergència climàtica farà un seguiment de la petjada ambiental del cros. L'equip comptarà amb la col·laboració de membres dels Fridays For Future Sant Cugat que faran enquestes mediambientals i activitats de sensibilització. Les dades recollides s'avaluaran per definir noves propostes i millorar l'impacte ambiental de cara a edicions posteriors del cros.

Més informació
 
 
Comentaris

Destaquem