El Sant Cugat Esport FC femení puja a Preferent en una temporada brillant

El primer equip militarà la pròxima temporada 2017-2018 a la màxima categoria del futbol català

El primer equip femení del Sant Cugat Esport FC ja és nou equip de Preferent, la màxima categoria del futbol català. Les santcugatenques, campiones de lliga, ho han aconseguit, matemàticament, aquest dissabte, 6 de maig, a la tarda, al camp del Santboià FC, equip que han derrotat per 1 gol a 8. Després de 3 temporades a Primera Catalana, el Sant Cugat torna a la categoria de Preferent, on hi va jugar dues temporades.

Les vermell-i-negres -avui han jugat amb la segona equipació, de blanc- han saltat al terreny de joc conscients que el Comitè de Competició de la Federació Catalana de Futbol (FCF) els havia donat els 3 punts -ja estan comptabilitzats a la classificació- del partit de l’última jornada entre el Sant Cugat i la FE L'Hospitalet Atlètic. Aquest partit es va suspendre el dissabte 29 d'abril perquè l'equip de L'Hospitalet de Llobregat només es va presentar amb 3 jugadores. El comitè va resoldre el dijous 4 de maig i la FE L'Hospitalet Atlètic té 3 dies per fer al·legacions (si les fa) al Comitè d'Apel·lació de la federació catalana, que no li ha posat cap multa econòmica. El TOT Sant Cugat ha intentat contactar en diverses ocasions amb el president de la FE L'Hospitalet Atlètic, Guillem Rio, qui no ha contestat les trucades del TOT.

L’ascens, al terreny de joc

Les jugadores han lluït una samarreta per a l'ocasió. FOTO: Àlex López Puig

Però el Sant Cugat Esport FC volia aconseguir l’ascens al camp, on durant tota la temporada ha demostrat ser el millor equip del grup 1 de Primera Catalana. I així ha estat, davant el fins llavors desè classificat, el Santboià FC. Les santcugatenques en tenien prou amb un empat, i han aconseguit els tres punts en joc.

Uns números espectaculars

Tono Cadevall, l'entrenador del Sant Cugat Esport FC, durant el partit. FOTO: Àlex López Puig

Després de 29 jornades de competició, el Sant Cugat suma 11 punts més -amb un partit menys- que el segon classificat, el CD Riudoms, l’únic equip de la lliga que li ha pogut plantar cara. Ara mateix té 76 punts i un balanç de 26 victòries, 1 empat i només 2 derrotes. En la 30a i última jornada de lliga, el Sant Cugat rebrà el diumenge 14 de maig (16.30 hores) la UD Viladecans.

Cadevall: “Hem pujat amb el 85% de jugadores de la casa”

La davantera del Sant Cugat, Sil, en una acció del partit. FOTO: Àlex López Puig

L’entrenador del Sant Cugat Esport FC, Tono Cadevall, ha qualificat la temporada de “molt bona, espectacular en tots els sentits. L’equip ha treballat molt bé i el grup i la qualitat humana d’aquest grup ha estat clau. Durant tota la temporada les jugadores han estat positives, en totes les decisions que s’han pres. Han estat sempre donant suport. No hi ha hagut cap mala cara en tota la temporada. M’han fet la feina molt fàcil”.

Cadevall ha destacat que “hem aconseguit l’ascens amb el 85% de la plantilla de jugadores de Sant Cugat o formades al Sant Cugat i això és el que em fa sentir orgullós d’aquest projecte. La feina està feta des de la base”.

El tècnic, que des de fa 12 temporades és el director tècnic esportiu de la secció femenina del Sant Cugat, creu que aquest “és un dels millors moments esportius. A nivell d’estructura de l’àrea femenina tenim una piràmide molt consolidada, amb 90 jugadores al club. Aquest sí és el millor moment esportiu. Em sento realitzat”.

De cara la pròxima campanya 2017-2018 a Preferent, l’objectiu ha de ser per a Tono Cadevall “competir i mantenir-nos a la categoria sense patir. Tenim plantilla per està a mitja taula”.

A partir de la pròxima setmana, Cadevall començarà a perfilar l’equip de la pròxima temporada: “La idea és fer pocs canvis, mantenir el bloc, perquè el nostre projecte és competir amb jugadores de la casa”.

Santasusagna: “La categoria del Sant Cugat és la de Preferent”

Adri, de penal, ha fet el vuitè i l'últim gol del partit. FOTO: Àlex López Puig

El president del Sant Cugat Esport FC, Llorenç santasusagna, ha dit que “hem fet una temporada molt bona i regular. Hem jugat molt bé. La Preferent és la categoria on ha de jugar el Sant Cugat, sense cap mena de dubte. És un equip molt potent i conjuntat, que té una il·lusió increibte i que gaudeix”.

Arxer: “El vestidor és una família”

Elena Arxer, jugadora del Sant Cugat Esport FC, ha assegurat que aquesta “ha estat una temporada única. Aquesta ha estat la tercera temporada que portàvem lluitant per assolir aquest objectiu i, amb molta il·lusió, l’hem aconseguit”. Arxer també ha explicat que una de les claus de l’ascens “ha estat, sense cap mena de dubte, el vestidor. Som una família. No es pot descriure amb paraules”. Arxer també ha destacat que aquest és el triomf de l’aposta pel futbol base femení del club. Som jugadores que hem anat pujant des de la base. Es confia molt amb la base”.

Nou entrenador

El Sant Cugat Esport FC A 2017-2018 tindrà un nou entrenador, que pròximament el club donarà a conèixer. “És una persona que ha entrenat a Preferent i que porta molts anys amb el futbol femení”, ha explicat Cadevall.

En les pròximes setmanes, com a campió del grup 1 de Primera Catalana, el Sant Cugat començarà a jugar la Copa Catalunya.

Les protagonistes

L’equip que ha aconseguit l’ascens a Preferent ha estat integrat per les porteres Dani Bermeo i Tamara Martín, i les jugadores Elisabet Romero, Elena Monsonís, Judit Albella, Alex Palencia, Adriana Mariné, Lidia Rubio, Elena Arxer, Sílvia Bertolín, Marta Feliu, Olivia Ramos, Paula Gómez, Maria Colmenero, Sara Zauner, Paula Pol, Noemí Poyato, Lara Claramunt i Aleria Garcia. Tono Cadevall és el primer entrenador, i el segon, Makoto Matsui.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem