Jaël Sakura Bestué: atleta col·leccionista de títols i rècords

El 4 de juny va aconseguir el seu últim rècord: rècord d’Espanya juvenil de 200 metres amb una marca de 24 segons i 35 dècimes

Amb només 15 anys (és juvenil de primer any) és una jove promesa de l’atletisme català. El 4 de juny, en el 19è Trofeu Internacional d’Atletisme Ciutat de Salamanca, va aconseguir el seu últim rècord: rècord d’Espanya juvenil de 200 metres amb una marca de 24 segons i 35 dècimes. Del 14 al 17 de juliol la veurem córrer en les proves de 100 o 200 metres al Campionat d’Europa Juvenil a Tiflis (Tbilisi), capital de Geòrgia.

És campiona d’Espanya Juvenil en Pista Coberta dels 200 metres; campiona estatal cadet en Pista Coberta (als 60 metres) i en Aire Lliure (als 100 metres). Sent cadet va ser el 2015 quarta al Campionat d’Espanya Absolut als 60 metres. També ha estat campiona de Catalunya en les categories infantil, cadet i juvenil. El seu entrenador del Club Muntanyenc Sant Cugat és Ricardo Diéguez. Aquesta atleta de velocitat està especialitzada en les proves de 100 (la seva millor marca personal és d’11 segons i 89 dècimes) i 200 metres.

Va començar a fer atletisme a l’escola Joan Maragall, amb 6 anys, i a 5è de primària va passar al Club Muntanyenc Sant Cugat, club que defensa. Jaël Sakura Bestué assegura que l’atletisme “és una prioritat. M’ocupa gran part del temps de la meva vida. Hi penso constantment”. La santcugatenca detalla que “el meu objectiu és superar-me i participar en campionats molt importants”. Aquest curs escolar ha estudiat 4t d’ESO a l’Angeleta Ferrer. És una excel·lent estudiant. També toca el saxo, des dels 7 anys.

En clau personal:

Com es defineix? Responsable, lluitadora i organitzada.

Una virtut: Treballo pel que em proposo.

Un defecte: Tossuda.

Un repte: Ser feliç.

Una il·lusió: Poder ajudar a persones que s’estant morint.

Un sentiment: Il·lusió.

Un lema: I'm gonna show you how great I am.

Un esport: el ball.

Un heroi: Allyson Felix.

Un país: Guinea Equatorial.

Un viatge: Tailàndia.

Un color: el blau turquesa o el rosa pal.

Un grup de música: M'agrada tot tipus de música.

Una pel·lícula: Agua para elefantes.

Un llibre: Estima el teu caos.

Menjar: Pizza.

Beguda: Aigua.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem