Sant Cugat ja és Ciutat del Bàsquet Català 2017

L'acte de traspàs de Sant Fruitós de Bages a Sant Cugat s'ha celebrat al pavelló d'esports d'aquesta població del Bages

Sant Cugat ja és Ciutat del Bàsquet Català 2017. Aquest dissabte, 14 de gener, a la nit, Sant Fruitós de Bages ha fet el traspàs a Sant Cugat, en un acte al pavelló municipal de Sant Fruitós de Bages, amb més d'un centenar de persones. Durant l'acte, Sant Fruitós de Bages ha lliurat a Sant Cugat el quadre que simbolitza el relleu de Ciutat del Bàsquet Català, una iniciativa de la Fundació de la Federació Catalana de Basquetbol.

L'acte ha estat presidit, entre altres personalitats, per Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages; Joan Fa, president de la Federació Catalana de Basquetbol, i Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, acompanyada d'Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Joan Fa: "Ha estat una de les millors ciutats del bàsquet català"

Eloi Rovira i Mercè Conesa lluint el quadre que els acredita com a Ciutat del Bàsquet català 2017. FOTO: Àlex López Puig

En els parlaments, Joan Fa ha assegurat que la de Sant Fruitós de Bages "ha estat una de les millors ciutats del bàsquet català. Ha estat espectacular i sensacional". També ha dit que "hi ha hagut ciutats del bàsquet català molt més grans que Sant Fruitós de Bages (té una població d'entre 8.000 i 9.000 habitants) i heu fet el millor acte de cloenda de tots els que he vist". "Sant Cugat ho tindrà difícil per superar tot això", ha afirmat.

Conesa: "Ser ciutat del Bàsquet Català 2017 és un projecte de ciutat"

Mònica Mateu, Jose Luís Lolo i Miquel Martínez han assistit a l'acte com a membres de la comissió santcugatenca. FOTO: Àlex López Puig

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha assegurat que Sant Fruitós de Bages ens ha deixat el llistó molt alt. Hem pres bona nota". Conesa, que agraït la confiança de la Federació Catalana de Basquetbol i de la Fundació del Bàsquet Català cap a Sant Cugat, ha assegurat que "ser ciutat del Bàsquet Català 2017 és un projecte de ciutat".

Batanés: "Sant Cugat ho farà molt bé, segur"

Finalment, Carles Batanés, que ha estat acompanyat pel regidor d'Esports de la ciutat, Tomás Casero, ha assegurat que "ho hem aconseguit. Ha estat un projecte de ciutat, il·lusionant". "Sant Cugat ho farà molt bé, segur", ha dit.

Mateu, Lolo i Martínez, presents

També hi han assistit representants de la comissió del Bàsquet Català 2017, com Mònica Mateu, presidenta de la Unió Esportiva Sant Cugat; Jose Luís Lolo, un dels fundadors i expresident de la UE Sant Cugat, i Miquel Martínez, exjugador del CB Sant Cugat. També cal destacar la presència de Pere Sust, exsecretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, i impulsor de Ciutat del Bàsquet Català, i de Marisol Colet, vocal de la Federació Catalana de Basquetbol i responsable de les àrees de màrqueting i patrocini.

La presentació, al febrer

Està previst que la presentació del programa d'activitats de la Ciutat del Bàsquet Català es faci el mes de febrer. Amb la Ciutat del Bàsquet Català 2017, Sant Cugat organitzarà diverses activitats esportives, socials i culturals. Ho faran, conjuntament, l'Ajuntament i una comissió organitzadora creada per l'ocasió.

Els integrants de la comissió

La comissió de la Ciutat del Bàsquet Català 2017 està formada, entre d'altres, per un representant de l'Ajuntament de Sant Cugat; de la Fundació del Bàsquet Català; de la Unió Esportiva Sant Cugat; del Qbasket Sant Cugat; de l'Europa International School; de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET); del periodista esportiu Jordi Robirosa; de Sergi Piquet, directiu de la secció de bàsquet del FC Barcelona; d'Albert Mendoza, cap de relacions externes del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat; de Miquel Martínez, exjugador del Club Bàsquet Sant Cugat; de José Luis Lolo, fundador i expresident de la UE Sant Cugat, i Joan Pahisa, president de l'associació santcugatenca Persones de Talla Baixa (PTB).

La Ciutat del Bàsquet Català, des de l'any 2000

L'any 2000 es va iniciar aquest projecte que consisteix a nominar, cada any, una ciutat, vila o poble de Catalunya com a Ciutat del Bàsquet Català, on durant tot l'any se celebren activitats i actes esportius, socials i culturals referents al bàsquet. Des de l'any 2000 fins ara les ciutats que han acollit una Ciutat del Bàsquet Català han estat Lleida (2000), Girona (2001), Mataró (2002), Tarragona (2003), L'Hospitalet (2004), Badalona (2005), Manresa (2006), Castellar (2007), Sitges (2008), Blanes (2009), Tortosa (2010), Vic (2011), Terrassa (2012), Castelldefels (2013), La Seu d'Urgell (2014), Granollers (2015) i Sant Fruitós del Bages (2016).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem