Joan Fontseré: “L'esport català està en un bon moment, tenim molta projecció”

El director del CAR de Sant Cugat fa balanç dels èxits aconseguits pels esportistes del centre que han participat als Jocs Olímpics de Londres

Finalitzats els Jocs Olímpics, és moment de fer balanç i autocrítica. La delegació espanyola ha obtingut 17 medalles i 30 diplomes; del total de les medalles, set les han aconseguides esportistes del CAR. El 40% dels medallistes són catalans i el 60% tenen alguna vinculació amb el centre d'alt rendiment esportiu santcugatenc. “Són xifres molt bones, el recull de la feina ben feta de molts anys amb les federacions”

Joan Fontseré, director del CAR de Sant Cugat, ha explicat, en declaracions al TOT Sant Cugat, la importància d'aquests resultats: “La medalla es pot guanyar o es pot perdre. També tenim molts diplomes”, ha recordat. “El futur és esperançador. La majoria són esportistes molt joves que encara tenen molt de recorregut”. En aquest sentit Fontseré ha posat l'accent en dos exemples, “la plata de l'equip de waterpolo femení, que ningú esperava i on la majoria són catalanes” i la vuitena posició de Beatriz Pascual als 20 quilòmetres marxa.

I és que per a Fontseré l'esport català ha triomfat en aquests Jocs. “És un bon moment i tenim molta projecció de futur”, ha sentenciat.

Les medalles
El primer esportista del CAR en adjudicar-se una medalla, de plata, va ser la nadadora Mireia Belmonte. Ho va fer per partida doble, primer en els 200 metres papallona i després en els 800 metres lliures. El va seguir el duo de natació sincronitzada, amb una plata, i els taekwondistes Joel González i Brigitte Yagüe, el primer d'or i la segona de plata. El waterpolo femení, integrat per una gran majoria de jugadores catalanes, es va fer contra tot pronòstic amb la plata, i finalment, l'equip de natació sincronitzada va sumar un altre metall, aquesta vegada de bronze.

Erika Villaécija, l'única esportista del CAR resident a Sant Cugat, va finalitzar vuitena als 10 quilòmetres d'aigües obertes, on va obtenir diploma olímpic.

Oficina a Londres
Joan Fontseré també ha fet balanç del funcionament de l'oficina del CAR que ha estat instal·lada durant tots aquests dies a Londres. Segons el director del CAR, “la feina ha estat difícil, però el resultat és molt bo. S'ha elaborat una base de dades de 1.000 federacions i aquest estiu passaran per les nostres instal·lacions 872 esportistes que no estava previst que passessin”.

Finalment Fontseré també ha fet menció als esportistes que participaran als Jocs Paralímpics. “Els esportistes catalans als Paralímpics també son molt nombrosos. Anem a Londres amb una bona preparació. Creiem que s'ha millorat molt l'entrenament, especialment amb el nou mòdul”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem