Josep Antón: el jugador i entrenador que voldria tenir qualsevol club

El santcugatenc, que ha guanyat dues vegades el campionat del món de cops espectaculars de tenis de taula. Fa 19 temporades que és jugador de la Unió Esportiva Sant Cugat, el club que tant estima

El santcugatenc Josep Antón Velázquez fa 19 temporades que és jugador de la secció de tenis de taula de la Unió Esportiva Sant Cugat, on va aterrar la temporada 1995-1996, en categoria juvenil. Les tres campanyes següents va marxar a jugar a l'SCR El Ciervo de Sabadell, i des de la temporada 1999-2000 que ja no ha deixat de defensar la samarreta del seu club que tant estima. Josep Antón, Enric Bosch i Joan Minguell són els referents indiscutibles d'una secció que centra els seus esforços en el treball de la base. "Em sento molt vinculat en la secció", afirma Antón.

Antón és jugador del primer equip de la UE Sant Cugat, que milita a 1a Nacional, la categoria de bronze del tenis de taula estatal. "Fa molts anys vam aconseguir 5 ascensos consecutius, de 1a Provincial a 1a Nacional", categoria en la qual han jugat més d'una desena de temporades. Fa uns anys, l'equip sénior va disputar la fase d'ascens a Divisió d'Honor. A títol individual, el campionat més important que s'ha adjudicat Antón ha estat el Torneig Estatal, en categoria absoluta.

Ha guanyat dues vegades el campionat del món de cops espectaculars de tenis de taula

Els anys 2015 i 2016, Antón es va convertir en un personatge mediàtic després de guanyar els Stiga Trick Shot Showdown, el campionat del món de cops espectaculars de tenis de taula que, a més, només s'ha celebrat dues vegades.

Antón: "Abans, la meva motivació era jugar, i des de fa 8 anys, prioritzo fer d'entrenador"

Als seus 38 anys, el santcugatenc centra tots els seus esforços en els jugadors i les jugadores de base de la UE Sant Cugat i l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), joves de 8 a 18 anys que es formen a la sala de tenis de taula del Pavelló 1 de la ZEM Rambla del Celler. En la temporada passada, la 2017-2018, hi van passar un centenar de nens i nenes. Antón assegura que "estic molt implicat com a entrenador. Abans, la meva motivació era jugar, i ara, des de fa 8 anys, prioritzo fer d'entrenador. Gaudeixo moltíssim. M'agrada ensenyar i col·laborar en l'educació dels nens i nenes que entreno. És molt agraït".

Antón destaca que el seu objectiu "és intentar transmetre la meva il·lusió del tenis de taula als joves, i convertir-nos en un club gran, amb moltes categories i gent de casa. Com a entrenador no em poso cap barrera: arribarem allà on puguem arribar tots plegats".

La secció, en la millor època de la història

La secció de tenis de taula de la UE Sant Cugat travessa el millor moment de la seva història. La temporada passada, la 2017-2018, els 5 equips de l'entitat -ara en són 6- van aconseguir l'ascens de categoria. "Fa uns anys no m'imaginava que aconseguiríem tots els resultats esportius que hem aconseguit amb els joves. Per primera vegada, una jugadora de la secció ha participat en l'europeu aleví, la Mariona Munné, que amb la seva germana Laia i el Bruno Huertas apunten a l'elit català i espanyol".

Antón: "El tenis de taula és una forma de vida. He après molts valors"

Per a Antón, el tenis de taula "és una forma de vida. He après molts valors i m'ha fet viure les experiències més boniques de la meva vida, com guanyar 2 vegades el campionat del món de cops espectaculars. Alguns dels meus millors amics són jugadors de tenis de taula". El tenis de taula "és un esport molt minoritari, però té un ambient molt saludable".

Aquest farmacèutic va començar a jugar a tenis de taula amb el seu oncle, en les trobades familiars a casa de la seva àvia i, després, al pati de la seva escola, a l'Agora Sant Cugat International School. Un regal sorpresa dels seus pares va fer que passés a jugar a la UE Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem